Поділитись:

Луцький лікар Олександр Іванченко йде у владу в команді Покровського (інтерв'ю, фото)

Четвер, 22 жовтня 2020, 19:20

– Не виспався я сьогодні.

– А чому?

– До третьої ночі рятував людське життя. 

Лікар-уролог Олександр Іванченко не боїться крові. Він звик до неї, оскільки прооперував багатьох людей. Один із останніх пацієнтів – 44-річний хлопець (як його називає сам Іванченко) з величезною пухлиною, яка "захопила" майже весь сечовий міхур.

"Його привезли до нас, коли він вже падав та втрачав свідомість. Ми його врятували. Але проблема в іншому: чоловік кілька років пісяв кров'ю та не надав цьому значення", – розводить руками медик. 

Іванченко – багатогранна особа. Окрім медицини, він тривалий час успішно займається підприємницькою діяльністю та навчає дітей боксу. Зокрема, власного сина.

Разом із цим сьогодні він вирішив доєднатися до команди Андрія Покровського – Громадянського Руху "СВІДОМІ" – для спільного походу у владу.

Серед його пріоритетів – розвиток профілактичної медицини та облаштування рекреаційних зон. 

Більше читайте в короткому інтерв'ю Олександра Іванченка для ІА "Конкурент".

– Чому ви вирішили доєднатися до «СВІДОМИХ»?

– «СВІДОМІ» – це місцева команда. Її лідер Андрій Покровський народився та все життя прожив у Луцьку, ми знайомі близько 15 років. Я вважаю, що це дуже добре, оскільки й він, й люди, які згуртувалися навколо нього, знають усі проблеми міста й реально прагнуть їх вирішити. Окрім цього, команда – різнопланова та енергійна. Там немає мажорів і якихось випадкових осіб. 

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі?

– Мене повністю підтримали, особливо у виборі команди. Вони, як і я, впевнені, що саме з Андрієм Покровським можна вести діалог на одному рівні, дискутувати, з чимось не погоджуватися. А не так, що тобі сказали над чим працювати, а ти мовчки виконуєш.

Звісно, Покровський значно багатший і живе на іншому побутовому рівні. Але в психологічному контексті – ми однакові. І це імпонує мені як простому громадянину Луцька. Дуже комфортно разом з Покровським йти та робити зміни. 

– Які ваші головні життєві цінності? 

– Сім’я, релігія, свобода. Тобто все, що притаманне нормальній демократичній людині, яка хоче жити нормально та мати світле майбутнє. Вважаю, що життя потрібно прожити гідно. 

(На фото: Олександр Іванченко із завідувачем урологічного відділення Мирославом Коником)

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе у розвитку Луцька? 

– Моя професійна діяльність дуже різнопланова. Закінчуючи медичну академію в 2001 році, я не пішов в платну інтернатуру, оскільки не мав фінансової можливості. Я позичив гроші та започаткував власну справу – займався системами опалення. Мені вдалося «розкрутитися» та відкрити кілька магазинів. Так вийшло, що я вирішив спочатку заробити гроші, аби потім почуватися вільно, працюючи лікарем на державній роботі. 

Завдяки цьому мені було простіше, родина була забезпечена, а я знав, що є певне джерело доходу, окрім медичної зарплати. Це дозволило швидше прогресувати в медицині, відвідувати конференції, вдосконалюватися. Можливо, дивно, що я не зосередився на розвитку бізнесу, але мене з дитинства це приваблювало. Коли інші бігали та стрибали, я «оперував» мишей. Я знав, що піду в медицину і мотивація була продовжувати тут. 

Щодо розвитку міста, то я б дуже хотів зайнятися облаштуванням в Луцьку рекреаційних зон. Я дуже хотів би розвинути Теремно від А до Я. Хочу там футбольні поля, зони відпочинку для дітей, басейн, вбиральні тощо. Там є всі умови для цього. Це показав ще Романюк, коли привів трохи до ладу ту територію і там почали відпочивати тисячі людей. 

Щодо розвитку медицини на місцях – мені важко відповісти, оскільки я поки не маю ніяких важелів впливу. Звісно, важливу роль відіграє те, як будуть розподілятися фінанси між закладами та на яку медицину. Важливо більше уваги приділяти саме профілактичній медицині. Закупляти нові апарати, інструменти, проводити модернізацію. 

– Яким бачите Луцьк через п'ять років?

Хочу, аби Луцьк був не гіршим за Люблін. З гідною інфраструктурою, зонами відпочинку, розвинутими спортивними клубами, які будуть доступні усім...  

Я – корінний лучанин. Мені насправді дуже важливо, щоб нашим мешканцям комфортно жилося, щоб вони були щасливі. 

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з "Центрального" ринку Петром Козіноюдиректором школи Андрієм Кицеюсімейним лікарем Віталієм Дмитрукомсоціальною працівницею Ольгою ГорбачЗаслуженим працівником культури України Дмитром Головенкомвчителем історії з 21-ї гімназії Андрієм Мельникомпідприємицею з Варшавського ринку Людмилою Патіюк , головою ОСББ Оленою Завадськоюадвокаткою Юлією Спас , директором підприємства Романом Матвіюком , фінансистом Веніаміном Лихачемзалізничником Володимиром Караїмомдиректоркою "Сіті парку" Христиною Назар , очільником кінотеатру "Промінь" Дмитром Грелюком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
03 жовтня 2023
18 вересня 2023
16 червня 2023
06 червня 2023
10 квітня 2023
23 березня 2023
03 березня 2023
02 березня 2023