Поділитись:

Луцький підприємець зі Старого ринку йде у владу (інтерв'ю, фото)

Середа, 30 вересня 2020, 20:00
Луцький підприємець зі Старого ринку йде у владу (інтерв'ю, фото)

Петро Козіна – луцький підприємець, який понад 20 років працює на Центральному ринку. Сьогодні у його житті відбувається абсолютно новий етап – він йде в політику разом із командою Андрія Покровського Громадянським Рухом "СВІДОМІ".

Петро бував у багатьох країнах та бачив, як розвиваються їхні міста. Не може терпіти брехунів і лицемірів та цінує цілеспрямованість і професіоналізм. 

"Щасливі люди мають непереборне бажання ощасливити ще когось", – розповідає чоловік, відчиняючи двері власного магазину. 

Усередині ми спілкуємося про його життєві цінності, кар'єру та Луцьк через п'ять років...

– Чому ви вирішили приєднатися до “СВІДОМИХ”? 

Приєднався до "СВІДОМИХ", оскільки спостерігаю за позитивними змінами у Луцьку там, де за справу береться команда Покровського. Завдяки ньому, у місті з’явилася особлива окраса – рекреаційний комплекс Сіті-Парк. 

Колись занедбана і небезпечна територія навколо річки Сапалаївки на очах перетворилась на сучасну, європейську територію зі спортивними майданчиками, тренажерами, зоною відпочинку.

Там проводять безкоштовні освітні, творчі, розважальні та оздоровчі заходи. Я приходив із сім'єю на перегляди фільмів під відкритим небом, грав у баскетбол чи теніс, навіть приводив гостей. Для мене стало зрозуміло, що це класна команда, яка старається для людей і робить місто комфортним для життя.

Коли я почув про те, що "СВІДОМІ" запрошують простих лучан доєднатися, то ще раз переконався, що вони цінують людей і їхню думку. 

Луцький підприємець зі Старого ринку йде у владу (інтерв'ю, фото)

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі? 

– Мене підтримали, навіть спрямували до цього рішення підприємці. Бажання бути корисним людям, для мене ніби допінг для спортсмена, гори звернути готовий! Іти у владу заради влади мене не цікавило ніколи, тому декого моє прагнення здивувало. Найбільш важливою для мене є підтримка від дружини. Спершу вона дуже хвилювалася. Окрім цього, син сказав, що я ухвалив дуже правильне рішення!

– Які ваші головні життєві цінності? 

Я найбільше ціную в людях порядність, професіоналізм,  цілеспрямованість, відкритість. Поважаю тих, хто не зупиняється на досягнутому, вміє навчити і сам навчається. 

Терпіти не можу лицемірів та брехунів. Поважаю конструктивну критику та протилежну думку, адже тільки в діалозі можна досягти компромісу. Для мене людина, її честь і гідність, є найвищою цінністю. 

Тому в спірних питаннях стараюся переконати, доводячи свої аргументи, щоб не образити опонента. Вважаю, що кожен повинен займатись справою, яка йому подобається, тільки тоді є максимальна віддача та результат.

Луцький підприємець зі Старого ринку йде у владу (інтерв'ю, фото)

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вони допоможуть  у розвитку Луцька?

Я закінчив Луцький комерційний технікум, працював продавцем та завідувачем складу. Освіта товарознавця допомагає мені розбиратися в якості продукції та підбирати відповідний асортимент. На початку 2000-х років розпочав підприємницьку діяльність, якою займаюся і досі. 

Завдяки цьому маю досвід в різних галузях: продуктовій, будівельній, декоративній. Я – член  громадської організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери. Майже рік ми відстоюємо своє право на працю на Центральному ринку. Проведено багато зустрічей в міській раді, обласній адміністрації та навіть з президентом. Подорожуючи в інші країни, я звертав увагу, як в історичних частинах міст розміщені стилізовані ринки, які доповнюють їх та приваблюють туристів. 

Завжди намагаюся привезти передові ідеї і зараз саме втілюю одну з них. Найбільшою цінністю вважаю людей, тому дбатиму про забезпечення їхніх інтересів. Адже щасливі люди мають непереборне бажання ощасливити ще когось. І такий собі «мережевий маркетинг» допоможе зробити Луцьк – містом щасливих людей.

Луцький підприємець зі Старого ринку йде у владу (інтерв'ю, фото)

– Яким бачите Луцьк за 5 років?

Луцьк через п'ять років бачу саме таким – містом щасливих людей, у яких є хороша робота, якісна освіта та медицина, безпека. Ми самодостатні, екологічно свідомі та соціально захищені. В Луцьку будуються підземні паркінги, дитячі садочки та школи, реставруються каналізації та очисні споруди. Поряд з містом ми маємо сміттєпереробний завод та сортуємо сміття. 

Луцьк стає привабливим туристичним маршрутом, тут проводяться фестивалі, ярмарки. На території біля замку ми маємо сучасний, стилізований ринок, площу для проведення різних заходів, зону відпочинку з різними кафе та мистецькими майстернями.

У прилеглих до Луцька селах будуються нові мікрорайони з усіма інфраструктурними об'єктами. Заклади освіти та медицини отримують необхідне обладнання, завдяки відповідним галузевим програмам.

Луцький підприємець зі Старого ринку йде у владу (інтерв'ю, фото)

(На фото: Петро Козіна та телеведуча, представниця ГР "СВІДОМІ" Галина Падалко)

Раніше ІА "Конкурент" записало коротке інтерв'ю з відомим маркетологм Миколою Жичуком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


               

Надрукувати
мітки:
коментарів