Поділитись:

Підприємиця з Варшавсього ринку йде у владу в команді Покровського (інтерв'ю, фото)

Четвер, 08 жовтня 2020, 20:00
Підприємиця з Варшавсього ринку йде у владу в команді Покровського (інтерв'ю, фото)

Людмила Патіюк упродовж 20 років займається бізнесом. Певно, кожен, хто регулярно відвідує Варшавський ринок, проходив повз або хоча б одного разу закуплявся шкарпетками в її торговій точці. 

Разом із цим вона – представниця громадської організації, яка захищає малих підприємців.

"Більше підприємців – більше надходжень до бюджету", – впевнена жінка.

Нещодавно співпраця з депутаткою Аллою Надточій привела Людмилу до команди Громадяського Руху "СВІДОМІ" Андрія Покровського і сьогодні вони спільно йдуть у владу. 

Для того, щоб ближче познайомитися та довідатися про життєві цінності героїні цього матеріалу, ми домоволися з нею про коротке інтерв'ю.

Патіюк та її чоловік Сергій зустрічають журналіста на "Варшавці". Там традиційно гамірно й людно. Проте це не заважає записати цікаву розмову на диктофон... 

– Чому ви вирішили приєднатися до «СВІДОМИХ»?

– До команди “СВІДОМИХ” я приєдналася завдяки співпраці з їхньою представницею, депутаткою Аллою Надточій. Наша громадська організація, захищаючи інтереси підприємців, працює з представниками міської ради. Саме з Аллою Володимирівною нам вдалося вибудовати найбільш конструктивне спілкування. Ми довіряємо їй та підтримуємо. 

Разом із цим підприємцям імпонує програма дій “СВІДОМИХ”, яка спрямована на розбудову сучасного Луцька. 

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі? 

– Близько 10 років займаюся громадською діяльністю, і мої рідні звикли до цієї активності. Звичайно, вони мене підтримують. 

Крім того, рішення ми ухвалили під час засідання правління ГО "Волинська обласна організація роботодавів торгівлі і комерційної сфери", зважуючи цей крок.

Адже громадська організація має ряд важелів впливу в правовій державі. Не обов’язково кожному активісту мати представницький мандат, щоб достукатися до чиновників або законотворців. 

Підприємиця з Варшавсього ринку йде у владу в команді Покровського (інтерв'ю, фото)

– Які ваші головні життєві цінності? 

– Як для жінки і мами  це сім’я. Я маю велику родину, у мене троє синів. Наша найбільша цінність – діти, їхній розвиток та здоров’я. 

Разом із цим життя окремої сім’ї не відірване від життя міста чи країни. Я чітко розумію соціальний та економічний взаємозв’язок таких процесів. 

Як громадський активіст вболіваю за добробут громади. Вважаю, що в цьому контексті люди – найбільша цінність. А матеріальні ресурси повинні працювати на людей.

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе у розвитку Луцька?

– Я – підприємець з 20-річним досвідом. Бізнесом займаюсь разом зі своїм чоловіком. З підприємництвом пов’язана і моя громадська діяльність. Об’єднавшись в громадську організацію, ми консультуємо підприємців, допомагаємо розібратися в документах, щоб упередити штрафи тощо. Наша ГО внесла понад 40 поправок до податкового кодексу. Дві з них було враховано. 

Ми добре розуміємо, що зі збішенням кількості підприємців зростуть і надходження в бюджет громади. Єдиний податок, податок з доходів фізичних осіб, податок на нерухомість – це джерела наповнення міського бюджету. Саме ці податки сплачують підприємці. 

У поєднанні з умілим управлінням громади ми прагнемо сприятливих умов для розвитку малого бізнесу. 

Успішні підприємці не просять субсидії, пільги, допомоги, дотації. Натомість вони є активними споживачами на місцевому ринку. Окрім цього, наші підприємці – потужні внутрішні інвестори. Вони тут живуть, навчаються, лікуються, будують житло.

Можна сказати так: більше підприємців – більші надходження. Тому моя діяльність вже давно тісно пов’язана з наповненням міського бюджету.

Підприємиця з Варшавсього ринку йде у владу в команді Покровського (інтерв'ю, фото)

– Яким бачите Луцьк через п'ять років?

Хочу бачити наше місто таким, як задумали "СВІДОМІ". Буду щаслива, якщо зможемо реалізувати наміри Андрія Покровського. Наше місто має потенціал! У нас підростає чудова молодь.

Тут є все для розвитку: люди, ресурси, земля. Наша «відсталість» дає нам шанс переступити декілька кроків розвитку і модернізуватися за рахунок технічного прогресу й досвіду передових країн.

Підприємиця з Варшавсього ринку йде у владу в команді Покровського (інтерв'ю, фото)

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з "Центрального" ринку Петром Козіноюдиректором школи Андрієм Кицеюсімейним лікарем Віталієм Дмитрукомсоціальною працівницею Ольгою ГорбачЗаслуженим працівником культури України Дмитром Головенком та вчителем історії з 21-ї гімназії Андрієм Мельником. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:




 

Надрукувати
мітки:
коментарів