Поділитись:

Луцький вчитель з 15-річним досвідом йде у владу (інтерв'ю, фото)

Середа, 07 жовтня 2020, 20:00
Луцький вчитель з 15-річним досвідом йде у владу (інтерв'ю, фото)

Лучанин Андрій Мельник обожнює історію та викладає її вже понад 15 років. Він – учитель місцевої гімназії №21 та тренер всеукраїнської програми «Демократична школа».  

За плечима педагога й чималий управлінський досвід: «Континіум», «ПАККО-Холдинг», ВАТ «Луцьк-Фудз» – компанії, у яких встиг попрацювати освітянин.

Окрім цього, вісім років державної служби у стінах Волинської ОДА та Луцької міської ради дозволяють йому чудово розуміти, як працює владна «машина» та що у ній функціонує неправильно. 

Сьогодні Андрій Мельник доєднався до команди Андрія Покровського Громадянського Руху «СВІДОМІ» та прагне розвивати освітню та туристичні галузі міста.

Для розмови ми зустрічаємося поблизу його робочого місця...

– Чому ви вирішили приєднатися до «СВІДОМИХ»

– Приєднався, бо не бачив кращої альтернативи і кращої команди. За «Свідомими» спостерігаю від початку їхньої діяльності. Власне, думав, що вже більше не буду активно долучатися до місцевої політики, бо не бачив тих, з ким би міг змінювати Луцьк разом. І мова не про локальні конкретні заходи – таких моментів і активних людей, на щастя, в місті чимало. Мова про системний підхід до розвитку громади й міста. Все це побачив у «Свідомих». Та й багатьох знаю особисто й давно, і впевнений в цих людях. 

І найголовніше: є реальна потужна команда і програма дій, тож хочу, щоби ми разом змінили Луцьк на краще, зробили його одним із найкомфортніших міст України загалом. 

До команди «Свідомих» я приєднався, коли зрозумів, що є така можливість – пройти своєрідний відбір на відкритому конкурсі, своєрідний «праймеріз». І головне – конкурс прозорий і відкритий. Відкинув свій скепсис і пройшов відбір. 

Луцький вчитель з 15-річним досвідом йде у владу (інтерв'ю, фото)

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі?

– Спокійно відреагували. Хтось зі здивуванням, хтось висловлює підтримку. Насправді, я й раніше був дотичним до політики, але до настільки потужної й кваліфікованої команди не долучався. Разом із цим Аллу Надточій знаю не перший рік і впевнений в її професійних, ділових і моральних якостях. 

Луцький вчитель з 15-річним досвідом йде у владу (інтерв'ю, фото)

– Які ваші головні життєві цінності? 

– Цінності – це те, що складно виміряти чи прокомунікувати. Це те, що формується в нас історично, закладається, передусім, в сім’ї, родині, в суспільстві, яке тебе оточує. Це свобода. Це гідність. Це можливість висловити власну думку й позицію. Це повага до минулого, любов до людей загалом і дітей зокрема. Це розуміння, що війна – історичне зло. Це повага й любов до природи, яка тебе оточує. Це розуміння цінності життя як такого.

Але це все слова, а цінності проявляються у твоїх діях. І люди це бачать та відчувають. 

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе  у розвитку Луцька?

– Я – вчитель з досвідом роботи понад 15 років. Насправді коло моїх інтересів і досвід значно ширші. На сьогодні ще працюю тренером різноманітних освітніх проєктів, гідом по місту Луцьку й Волині, маю понад 4 роки досвіду державного службовця на керівних посадах в міській раді та облдержадміністрації (свого часу навіть закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, її регіональний інститут у Львові).

Працював в HR-сфері (управління персоналом) в кількох місцевих бізнес-структурах: підприємствах групи компаній «Континіум», ПАККО-Холдингу, ВАТ «Луцьк-Фудз». Маю невеликий досвід діяльності як приватний підприємець, був одним з організаторів ОСББ в будинку, де зараз мешкаю. Так склалося, що доводиться займати активну життєву позицію.

Але в 2009 повернувся в освіту й досі працюю вчителем історії в Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука. З того всього, що доводилося робити, співпраця з дітьми – то таки моє. Тому хочу займатися питаннями розвитку освіти та туристичної привабливості міста.

Власне, від студентських років й до сьогодні займаюся громадською діяльністю. Від участі в правозахисних та молодіжних організаціях – до туристичних і професійних. Наразі є членом ГО «Біла Ворона»,  яка займається велосипедним сімейним туризмом. 

Луцький вчитель з 15-річним досвідом йде у владу (інтерв'ю, фото)

– Яким бачите Луцьк через п'ять років?

– Я – командна людина і моє бачення того, яким має бути Луцьк через п'ять років, аналогічне пріоритетам "Свідомих". Хочу, щоб у місто зайшли інвестиції, що сприятиме економічному розвитку та створенню робочих місць. 

Сподіваюся, що у нас буде якісний громадський транспорт, електротранспорт в основі ефективної транспортної системи, якісна транспортна логістика. Розвинені велосипедна культура та інфраструктура. 

За 5 років нам потрібні належні умови для навчання учнів й праці викладачів. Реорганізація системи управління освітою, реальна автономія школи. Якісна професійна освіта та конкурентоспроможна система підвищення кваліфікації. 

Буде дуже добре, якщо до того часу Луцьк вирішить свої екологічні проблеми, у нас не буде сміттєзвалищ і смороду. 

Луцький вчитель з 15-річним досвідом йде у владу (інтерв'ю, фото)

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з "Центрального" ринку Петром Козіноюдиректором школи Андрієм Кицеюсімейним лікарем Віталієм Дмитрукомсоціальною працівницею Ольгою Горбач та Заслуженим працівником культури України Дмитром Головенком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 лютого 2024
21 вересня 2023
18 лютого 2023
09 лютого 2023
12:20
21 грудня 2022
10:20
16 грудня 2022
13 грудня 2022
08 грудня 2022
24 листопада 2022