Поділитись:

Луцький лікар, якого відзначила Уляна Супрун, йде у владу (інтерв'ю, фото)

Неділя, 04 жовтня 2020, 20:00

Віталій Дмитрук – молодий сімейний лікар. Він – третій на Волині та перший у Луцьку приватний підприємець, який вирішив самостійно організувати роботу та надавати гарантовані державою медичні послуги.

У липні минулого року Віталій відкрив власний "Центр сімейного здоров’я". Люди, які приходили до нього ще у державну амбулаторію, стали першими пацієнтами. Поступово їхня кількість збільшувалася і сьогодні його послугами користуються вже тисячі лучан.

Про успішного лікаря написала навіть ексочільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун, яка поставила досвід Дмитрука за приклад медикам з усієї країни.

Разом із цим Віталій Дмитрук не планує зупинятися. Він хоче реалізувати ще чимало проєктів, які повинні покращити роботу медичних закладів у Луцьку та підняти рівень здоров'я містян. Щоб плани стали реальністю, лікар доєднався до Громадянського Руху "СВІДОМІ" та йде у владу.

– Чому ви вирішили приєднатися до “СВІДОМИХ”?

– Громадянський Рух “СВІДОМІ” – місцева команда, яка чудово розуміє перелік проблем нашої громади та має програму дій для їх вирішення. Разом із цим вони максимально націлені на розвиток міста.

Мені імпонує те, що завдяки відкритому відбору, до руху приєдналися багато інціативних людей, які досягли успіху та певного рівня експертності у сфері своєї діяльності. Така різнопланова команда в перспективі може ефективно справлятись з усіма викликами, що стоять перед громадою.

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі?

Зазвичай у таких ситуаціях є частина оточення, яка зі скепсисом сприймає схожі ініціативи. Разом із цим мені пощастило, що поряд зі мною є досить багато активних та цілеспрямованих людей, які в певні моменти були прикладом для мене. Саме вони і підтримали найбільше та навіть стимулювали ухвалити таке рішення. 

– Які ваші головні життєві цінності?

– Для мене на особистісному рівні головними життєвими цінностями є самореалізація та саморозвиток.  Серед медиків досить популярним є вислів “вік живи, вік учись”,  я підтримую його та вважаю, що чим більше у нашому суспільстві буде ставати людей, які не припиняють працювати над собою, не зупиняються на шляху до самореалізації, тим швидшим буде розвиток нашого суспільства, його покращення та вирішення існуючих проблем. 

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе  у розвитку Луцька?

– Я – сімейний лікар. З початком реформи первинної ланки медичної допомоги у 2018-2019 роках, вирішив скористатись можливостями, які з’явились при цьому та  відкрив приватну практику.  Це дозволило мені особисто організувати кращий процес надання медичної допомоги для своїх пацієнтів та створити комфорті умови праці. Я зацікавлений у продовженні реформи в  ланці спеціалізованої медицини та хочу сприяти цим процесам на рівні громади.  

Окрім цього, я – агент змін у громадській організації ”Батьки за вакцинацію”, яка поширює знання про вакцинацію серед населення, проводить тематичні навчальні заходи для медиків.Завдяки цьому, ми можемо бачити, що прихильність до вакцинації серед батьків зростає, люди починають цікавитись додатковою вакцинацією, яка на жаль відсутня у нашому національному календарі, проте присутня у переважній більшості Європейських країн.

У 2018-2019 році проводив волонтерську роботу у двох проєктах від Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України. Цей досвід допоміг познайомитися з багатьма активними медиками, які змогли реалізувати місцеві проєкти щодо покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, створити навчальні ініціативи для лікарів, провести кампанії для профілактики захворювань. 

Я маю бажання відтворити частину цих ідей у межах Луцька. Певен, що вони призведуть до покращення стану місцевої сфери охорони здоров’я. Разом із цим я продовжу популяризовувати вакцинацію серед дітей та профілактику хронічних захворювань серед дорослих.

– Яким бачите Луцьк за п'ять років?

Моє розуміння шляху розвитку Луцька у найближчі п’ять років співпадає з пріоритетами Громадянського Руху «СВІДОМІ»:

  • Перш за все, я бачу розвиток нашого міста через розвиток його економіки: сприяння малому бізнесу, створення нових  підприємств, особливо у сфері інноваційної економіки, ІТ та креативних індустрій;
  • Оновлення основних розв’язок міста для зниження завантаженості вулиць;
  • Підвищення доступності комунальних послуг за рахунок програм енергозбереження та підтримки ОСББ;
  • Підвищення туристичної привабливості Луцька за рахунок реконструкції та повноцінного розкриття потенціалу проспекту Волі та прилеглих площ та скверів, Старого міста, замку, Центрального парку;
  • Безпека на дорогах  за рахунок впровадження програми “Безпечне місто”;
  • Збільшення частки електротранспорту у структурі  міського транспорту, покращення сполучення Луцька з населеними пунктами, які приєднались до ОТГ;
  • Популяризація медичних оглядів, профілактичних щеплень та створення дієвої системи надання цілодобової високоспеціалізованої медичної допомоги;
  • Впровадження дієвої системи сортування  та переробки сміття;
  • Підтримка розвитку населених пунктів що приєднуються до Луцька; 

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з Центрального ринку Петром Козіною та директором школи Андрієм Кицею

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів