Поділитись:

Чому директор луцького підприємства йде у владу (інтерв'ю, фото)

Вівторок, 13 жовтня 2020, 20:00

Роман Матвіюк – директор металообробного підприємства ТОВ "ТД "Ніка-Авто". Починаючи з четвертого курсу навчання у Тернопілській Академії народного господарства, він працював у різних бізнес-структурах, набираючись досвіду та нових знань. 

Розмова із журналістом відбувалася у виробничому цеху, де не так давно були виготовлені трибуни та ворота для футбольного стадіону у мікрорайоні Вересневе.

Власне і сам Роман любить поганяти м'яча та фахово подивитися, як ганяють інші. Він – арбітр та спостерігач арбітражу всеукраїнських змагань з футболу та футзалу.

Разом із цим управлінець вирішив йти у політику та доєднався до команди Андрія Покровського Громадянського Руху "СВІДОМІ". Більше читайте в короткому інтерв'ю Романа Матвіюка для ІА "Конкурент".

– Чому ви вирішили приєднатися до «СВІДОМИХ»

– Місцеве самоврядування в Україні стало заручником великої політичної гри. Спочатку загальнонаціональні партії міряються «виграними» населеними пунктами, а потім ради та посадовці, а з ними й громади, які їх обрали, стають інструментом міжпартійної боротьби.  

Подекуди декларативні заяви місцевих рад відштовхують на задній план реальні потреби мешканців, а необхідність в ремонтах, благоустрої, розвитку визначається потенційним рейтингом, а не реальним станом справ та наявними можливостями.

Управління містом повинно бути динамічним і оперативним, а міський голова та його команда не повинні чекати, поки з Києва дадуть згоду на те чи інше рішення. 

Власне тому ідея місцевої команди, яку втілюють "СВІДОМІ", значною мірою пояснюють мій вибір. 

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі?

– Першою реакцією було здивування, адже політика – не найчистіша та приємна справа. Та й ідею йти в міську раду я не виношував довгими місяцями. Але приємно, що далі були підтримка, розуміння та віра. Це надихає.

– Які ваші головні життєві цінності?

– Найбільшою цінністю є сім’я, родина, стосунки в якій ґрунтуються на любові, розумінні та повазі. В житті ціную чесність, щирість та відповідальність. Це засадничі критерії, якими керуюсь чи то будуючи дружні відносини, чи у бізнес-середовищі, впевнений, що й в роботі депутата міської ради вони будуть визначальними. 

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе у розвитку Луцька? 

– Починаючи з 4-го курсу навчання, я працюю у бізнес-структурах. За цей час довелось працювати у різних галузях (торгівля, виробництво, транспорт), пройти шлях від менеджера з постачання до керівника підприємства, співпрацювати із дуже різними людьми, представниками державних органів.

Незалежно від сфери діяльності, завжди на перший план виходило оптимальне, раціональне, ефективне використання та примноження наявного ресурсу: фінансового, інформаційного, людського. Як на мене – це саме те, чого вимагає управління містом, що дозволить досягнути цілей,які ми ставимо перед собою. 

– Яким бачите Луцьк через п'ять років?

– Існує думка, що не настільки важлива ціль, як дорога до цілі. Тому скажу, яким хочу бачити місто не через п'ять років, а упродовж п'яти років. Хочу бачити Луцьк, який динамічно змінюється. У якому змінюється свідомість людей і усвідомлення ними своєї ролі в житті та розвитку нашого спільного дому.

Громада активна та ідейна, а влада уважна та самовіддана. Нарешті прийнято та реалізується стратегічний план розвитку Луцької ОТГ, де враховані інтереси усіх населених пунктів, які до неї входять, а взаємні протести й звинувачення навіть не згадуються.

За таких умов місто обов’язково буде безпечним, комфортним, розвиненим. Буде все те, чого хочуть містяни: відремонтовані двори, хороші дороги, комфортний екологічний транспорт, сильна матеріальна база освітніх закладів та закладів охорони здоров’я та багато іншого, про що важко розказати в межах інтерв’ю. Адже тільки місто свідомих людей може стати містом щасливих людей.

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з "Центрального" ринку Петром Козіноюдиректором школи Андрієм Кицеюсімейним лікарем Віталієм Дмитрукомсоціальною працівницею Ольгою ГорбачЗаслуженим працівником культури України Дмитром Головенкомвчителем історії з 21-ї гімназії Андрієм Мельникомпідприємицею з Варшавського ринку Людмилою Патіюк , головою ОСББ Оленою Завадською та адвокаткою Юлією Спас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
03 жовтня 2023
18 вересня 2023
16 червня 2023
06 червня 2023
10 квітня 2023
23 березня 2023
03 березня 2023
02 березня 2023