Поділитись:

Луцька адвокатка, яка пройшла відкритий відбір, йде у владу (інтерв'ю, фото)

Понеділок, 12 жовтня 2020, 20:00

Юлія Спас – молода та активна луцька адвокатка. Упродовж восьми років вона була провідним юристконсультантом в Лесиному виші, а з 2019-го – отримала ліцензію та захищає людей у судах.  

Сьогодні Юлія викладає у Коледжі технологій, бізнесу та права й навчається в аспірантурі ВНУ. Разом із цим вона вирішила піти в політику та, пройшовши відкритий відбір, доєдналася до команди Андрія Покровського Громадянського Руху "СВІДОМІ"

"Головне – це мудрі та професійні особи у владі", – вважає жінка.

Ми зустрічаємося поблизу Луцького міськрайонного суду, в приміщенні Ради адвокатів Волинської області. Виявляється, що Юлія раніше чимало років була авторкою та ведучою програм на радіо.

В короткому інтерв'ю вона розповідає про свою роботу в ЗМІ й університеті, власні життєві цінності та принципи...

– Чому ви вирішили приєднатися до «СВІДОМИХ»

– Я вважаю, що людина – це творець свого щастя і ніхто, крім нас самих, не допоможе  у розв’язанні якихось проблем чи вирішенні питань. Я поділяю методи та принципи роботи Громадянського руху «СВІДОМІ», відповідно до яких найкращий спосіб показати результат – не критикувати інших, а зробити самому. СВІДОМІ на чолі з Андрієм Покровським – це команда, яка звикла не сидіти склавши руки, а діяти та приносити результат місту. А найголовніше – це дотриманням європейських стандартів у своїх проєктах та методи роботи в правовому полі.  

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі? 

– Усі, хто зі мною знайомий, позитивно сприйняли моє рішення, оскільки знають мене як професійну, відповідальну та енергійну людину, якій можна довіряти. «Якщо не ми, то хто», – якою банальною б не була ця фраза, але вона якраз про те, що в політику потрібно йти нам, звичайним лучанам, які щоденно стикаються з буденними проблемами міста і які розуміють як їх вирішити. 

– Які ваші головні життєві цінності?

Мої головні життєві цінності – це моя сім’я. В людях я ціную щирість, не маю справ з лицемірами і вважаю, що ставитись до людей потрібно так, як ми хочемо, щоб ставились до нас, адже в житті все повертається сторицею.

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе у розвитку Луцька?

– Будучи студенткою юридичного факультету ВНУ імені Лесі Українки я уже працювала радіоведучою на радіостанції «Луцьк» ВОДТРК (хто пам’ятає, то це була радіохвиля 107,3 ФМ). Завдяки роботі на радіо здобула навики комунікацій з абсолютно різними людьми. Від представників шоу бізнесу до дітей. Адже була автором не лише молодіжних, юридичних передач, а й дитячих радіопередач і навіть, як автор, здобувала гран-прі на міжнародних фестивалях теле- та радіопередач. Тоді я зрозуміла одну банальну річ: отримувати задоволення від того, що ти робиш, можна лише в тому випадку, якщо ти це робиш якісно і повністю віддаєшся справі. 

Отримавши диплом юриста, звісно, хотілось працювати в сфері юриспруденції. 8 років працювала юристом у ВНУ імені Лесі Українки, також маю досвід роботи юристом в приватному секторі. 2019 рік став для мене знаковим, оскільки отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та вступила до аспірантури СНУ імені Лесі Українки на спеціальність «Соціальна робота». Працюю над дисертацією на тему: «Соціально-правовий супровід осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах», досліджую соціальні проблеми та їх вирішення у правовому полі, зокрема, надаю правову допомогу особам, що страждають від домашнього насильства, паліативним сім’ям. 

Є практикуючим адвокатом та викладаю в Коледжі технології, бізнесу та права. 

Вважаю, що багато проблем, з якими стикаються звичайні лучани – це незнання законів та своїх прав, тому підвищувати рівень правової культури наших громадяни – це один із моїх пріоритетів. 

Зіткнувшись з дистанційним навчанням в умовах COVІD 19 у школах та вишах, ми зіткнулись з проблемою доступу до освіти, право на яке нам законом передбачене, але у зв’язку із відсутністю інтернету чи мобільного покриття не лише в селах, а й в районах нашого міста, не всі здобувачі освіти мали можливість доступу до такої освіти і це теж проблема, яку потрібно і можна вирішувати. Також проблема фінансування 13 школи, батькам учнів якої я надавала правову допомогу, вважаю, що і це питання підлягає вирішенню. Головне – це мудрі та професійні люди у владі.

– Яким бачите Луцьк через п'ять років? 

– Яким буде наше місто через 5 років залежить від того, який вибір ми зробимо сьогодні. 

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з "Центрального" ринку Петром Козіноюдиректором школи Андрієм Кицеюсімейним лікарем Віталієм Дмитрукомсоціальною працівницею Ольгою ГорбачЗаслуженим працівником культури України Дмитром Головенкомвчителем історії з 21-ї гімназії Андрієм Мельникомпідприємицею з Варшавського ринку Людмилою Патіюк та головою ОСББ Оленою Завадською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів