Поділитись:

Підвищення зарплат педагогам неможливе, – головний освітянин Луцька

Вівторок, 23 квітня 2024, 16:01
Підвищення зарплат педагогам неможливе, – головний освітянин Луцька

Очільник департаменту освіти Луцькради Віталій Бондар заявив, що підвищення заробітної плати освітянам неможливе через відсутність змін у законодавстві.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

«У всіх на слуху «славнозвісне» підвищення заробітних плат педагогам у 2024 році. Будь-які рухи в частині підвищення оплати праці здійснюються уповноваженими органами державної влади та місцевого самоврядування відповідно до Постанови № 1298 від 30.08.2002 року на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників бюджетної сфери. У Додатку 1, зокрема міститься Єдина тарифна сітка, за якою розраховують посадові оклади, виходячи з розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду», – пише Бондар.

Віталій БондарВіталій Бондар

Він додає, що 12 січня 2024 року, коли піднімали зарплату, то й вносили зміни у Постанову. Саме так і зріс розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду до 3 195 грн.

«Проте на 23.04 не була прийнята Постанова КМУ, яка вносить зміни в Постанову 1298 щодо розміру підвищення 1 тарифного розряду з 1.04, відтак підвищення зарплати НЕМОЖЛИВЕ. Однак педагогічним працівникам, в яких зп менш як 8 000 гривень, здійснюватиметься доплата з місцевого бюджету до затвердженої мінімальної заробітної плати з 1.04., яка становить 8 000 гривень. Ось такі реалії підвищення зарплати освітянам у 2024 р. Це значить, що на рівні держави, оплата праці освітян вже вкотре прирівняна до рівня некваліфікованого працівника...», – резюмував керівник департаменту освіти.

Нагадаємо: У Володимирі планують провести оптимізацію штату та чисельності працівників закладів освіти. Тим самим освітяни, які працюють не на повну ставку, можуть опинитися без роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів