Поділитись:

"Ніколи не погоджуся на половину чогось": очільниця ОСББ йде розвивати Луцьк (інтерв'ю, фото)

Субота, 10 жовтня 2020, 10:00

Олена Завадська – енергійна та цілеспрямована жінка, яка любить поєднувати непоєднуване.

Маючи за плечима чималий викладацький досвід у різних навчальних закладах, у 2018-му вона вскинула собі на плечі ціле ОСББ, ставши його головою. 

Разом із цим Олена залишається педагогом, навчаючи дітей комп'ютерним технологіям в обласному центрі науково-технічної творчості та активно працює в команді Андрія Покровського Громадянському Русі "СВІДОМІ"

"Є у мене і особлива життєва цінність – це фанатизм у всьому, що я роблю, – каже вона. – Ніколи не погоджуся на половину чогось: або досягаю усього, що поставила за мету, або працюю над цим доти, доки не досягну. Інакше ніяк".

 У короткому інтерв'ю, яке було записано у дворі довіреного їй будинку, Олена Завадська розповіла про свої принципи та Луцьк, яким вона бачить його через п'ять років.

– Чому ви вирішили приєднатися до «СВІДОМИХ»?

– Я приєдналась до Громадянського руху «СВІДОМІ», бо це доволі молода місцева команда небайдужих людей, які щиро люблять свій край, своє рідне місто, що особисто мені дуже імпонує. 

Це команда, де разом зібралися професіонали у різних сферах життя суспільства, які готові вправно застосовувати на практиці свої знання та вміння для покращення життя містян не десь у майбутньому, а вже сьогодні. 

Розум, сміливість, впевненість, впертість та щирість – це ті людські якості, які притаманні особисто мені та, без винятку, кожному члену команди «Свідомих», і саме такі якості вирізняють цю команду з-поміж інших.  

Громадянський рух «СВІДОМІ» – це ніби свіжий подих у політичному житті лучан та й у моєму житті також.  У нашій команді зібралися спеціалісти різного профілю, а програма дій «СВІДОМИХ» щодо розвитку міста охоплює усі найважливіші аспекти життя лучан. Що дає можливість зробити життя людей дійсно комфортнішим та простішим. 

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі?  

– Усе своє життя я наполегливо та самовіддано працюю з людьми та для людей. Тому для рідних, друзів і знайомих моє рішення йти у владу разом зі «СВІДОМИМИ» не стало якоюсь несподіванкою, радше навпаки. Для усіх це було логічним продовженням мого професійного шляху. Усі підтримують та усіляко допомагають мені у досягненні поставленої цілі.

– Які ваші головні життєві цінності? 

– У кожної людини упродовж життя формуються власні життєві цінності. У мене ж вони доволі прості, я б сказала навіть банальні: справедливість, повага, чесність та наполегливість у всьому, чим я займаюсь. 

Але є у мене і особлива життєва цінність – це фанатизм у всьому, що я роблю. Ніколи не погоджусь на половину чогось: або досягаю усього, що поставила за мету, або працюю над цим доти, доки не досягну. Інакше ніяк. 

Разом із цим я – реалістка. Можу багато мріяти, але, оцінюючи ту чи іншу ситуацію, бачу межі між реальністю та нездійсненними бажаннями. Тому завжди зважую усі за і проти та ухвалюю відповідне рішення: займатись тією чи іншою справою чи не витрачати марно час і сили. Завжди дотримуюся свого  життєвого кредо: бачиш, що не так, – виправ. Тому завжди розраховую на власні сили, але радо приймаю щиру допомогу.

А взагалі, підсумовуючи усе сказане,  я – борець по життю. Хоча так і складно, зате цікаво і нема коли нудьгувати. До речі, дуже люблю хороші жарти. Сміх продовжує нам життя.  

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе у розвитку Луцька? 

– Ось уже 15 років працюю педагогом та тривалий час головою ОСББ. Здавалося б, речі не поєднувані між собою, але не для мене. Усе своє свідоме життя я наполегливо працюю над собою, розвиваючись різносторонньо. Тому поєднувати непоєднуване для мене – звична річ. 

Працюючи та спілкуючись з дітьми, підлітками та дорослими, я чую та розумію їхні повсякденні життєві потреби й усіляко намагаюся полегшити життя людям. Як голова ОСББ я особисто неодноразово брала участь у різноманітних проєктах щодо облаштування прибудинкової інфраструктури. Завдяки неймовірно великій підтримці людей, ми ставали переможцями і реалізовували їх. 

І надалі я усіляко намагатимусь, передусім, покращити прибудинкову інфраструктуру жителів нашого чудового міста. А як педагог – сприятиму освітньому збагаченню громади міста та покращенню якості освіти задля виховання у майбутньому дійсно щасливої молоді. 

Саме такий тандем у покращенні життя лучан та розвитку нашого міста вважаю основою своєї подальшої професійної та громадської діяльності.  

– Яким бачите Луцьк через п'ять років? 

– Я вже наголошувала на тому, що мені дуже імпонує програма розвитку міста від Громадянського руху «СВІДОМІ», тому, спираючись на її основні принципи, я бачу наше місто через п'ять років таким:

  • Якісна освіта та медицина як запорука освіченої та здорової нації.
  • Наявність робочих місць з достойною заробітною платою.
  • Оновлені прибудинкові території міста з сучасними дитячими та спортивними майданчиками, відремонтовані  аварійні частини  доріг. 
  • Встановлене LED-освітлення та відеонагляд у всіх мікрорайонах міста задля безпеки лучан.
  • Виділені та закріплені певні території для проведення сільськогосподарських ярмарків у кожному мікрорайоні міста задля збереження та підтримки малого бізнесу.
  • Створені сприятливі умови для залучення інвестицій задля економічного розвитку міста.
  • Доступні та ефективні комунальні послуги.
  • Чисте повітря. 

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з "Центрального" ринку Петром Козіноюдиректором школи Андрієм Кицеюсімейним лікарем Віталієм Дмитрукомсоціальною працівницею Ольгою ГорбачЗаслуженим працівником культури України Дмитром Головенкомвчителем історії з 21-ї гімназії Андрієм Мельником та підприємицею з Варшавського ринку Людмилою Патіюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
03 жовтня 2023
18 вересня 2023
16 червня 2023
06 червня 2023
10 квітня 2023
23 березня 2023
03 березня 2023
02 березня 2023