Поділитись:

Луцький фінансист пройшов праймеріз та йде у владу зі "СВІДОМИМИ" (інтерв'ю, фото)

Четвер, 15 жовтня 2020, 20:00

Веніамін Лихач – 25-річний луцький фінансист та волонтер. Сьогодні він працює в одній із будівельних компаній та займається закупівлями. 

Разом із цим Веніамін – активна людина, яка не любить сидіти на місці та шукає для себе нові виклики. Нещодавно він пройшов відкритий відбір та долучився до команди Андрія Покровського – Громадянського Руху "СВІДОМІ" – для спільного походу у владу. 

Для розмови з журналістом чоловік обрав символічну для себе локацію – Старе місто. Тут минуло його дитинство, наповнене теплими спогадами. На території Волинської духовної семінарії він розповів про свій життєвий досвід та цінності.

Більше читайте в інтерв'ю для ІА "Конкурент".

– Чому ви вирішили приєднатися до «СВІДОМИХ»

Насправді я ще зі студентських років цікавився політикою, трохи працював в молодіжній раді. Був приємно здивований дуже добре налагодженою роботою «Свідомих», їхньою відкритістю. А найбільше тим, що це єдина місцева команда у Луцьку. Вони вміють дотримуватися поставленого плану: і тактичного, і стратегічного. Ця команда поважає думку кожного, і тому я до неї доєднався.

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі?

– Від дружини, батьків, п’ятьох братів та трьох сестер отримав підтримку. Здивування це не викликало, бо я завжди шукаю пригод. Майже всі друзі побажали успіху. 

– Які ваші головні життєві цінності? 

Найбільше на мої життєві цінності вплинули батьки, церква та спорт.

Батьки навчили любити Бога, відстоювати свої законні права, відповідати за свої слова, бути постійним у своїх справах. 

Церква допомогла ще більше зрозуміти сутність Бога та виховала християнські цінності (разом із батьками): доброту, чесність, жертовність, стриманість та інші.

Мій перший тренер з футболу Федюков Олег Іванович дав зрозуміти, що без взаємодопомоги гру не виграєш, навіть якщо ти – найкращий гравець.

Перемагає або програє не одна людина, а вся команда. Постійність та дисципліна на тренуваннях – це секрет перемоги. Не добіг або не дограв до кінця на тренуваннях – команда програла в матчі.

Другий тренер Попко Віктор Євгенович навчив, що тренування потрібні не для тренера, а для гравця.

Підсумовуючи, можу сказати, що одну цінність не можна виділити, вони працюють всі разом. 

(На фото: будинок, в якому Веніамін провів своє дитинство)

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе у розвитку Луцька? 

– Я – фінансист, працюю в сфері будівництва. У 2016 році переїхав з Луцька до Львова, де проживав до 2020 року. Того ж року вирішив повернутися до Луцька. Хорошого менеджера із закупівель знайти непросто, тому довго роботу не довелося шукати. Мало фахівців, які вміють правильно розпоряджатися коштами та домовлятися. Ця сфера дуже специфічна, дуже багато стресу. Перші місяці цієї роботи я страждав від безсоння. З часом випрацював у собі стресостійкість та терплячість, комунікабельність. 

Працюю з документами, маю досвід  проведення тендерів, розробки графіків поставок, графіків платежів. Вмію відстоювати інтереси компанії та домовлятися. Переконаний, що ці риси допоможуть відстоювати інтереси громадян та розвивати Луцьк. 

З 2011 року займаюся волонтерством, працюю з людьми з інвалідністю. Також беру активну участь в організації та проведенні дитячих літніх майданчиків. 

– Яким бачите Луцьк через п'ять років? 

– Бачу Луцьк першим номером в рейтингу «Найкомфортніших міст України». Луцьк – це місто людей, яким не потрібно їздити на заробітки. Місто, в яке хочеться повертатися. Місто, у якому виробляють якісні товари та надають найкращий сервіс. Місто, яке не живе за кредитні гроші. 

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з "Центрального" ринку Петром Козіноюдиректором школи Андрієм Кицеюсімейним лікарем Віталієм Дмитрукомсоціальною працівницею Ольгою ГорбачЗаслуженим працівником культури України Дмитром Головенкомвчителем історії з 21-ї гімназії Андрієм Мельникомпідприємицею з Варшавського ринку Людмилою Патіюк , головою ОСББ Оленою Завадськоюадвокаткою Юлією Спас та директором підприємства Романом Матвіюком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
03 жовтня 2023
18 вересня 2023
16 червня 2023
06 червня 2023
10 квітня 2023
23 березня 2023
03 березня 2023
02 березня 2023