Чому директор луцького підприємства йде у владу (інтерв'ю, фото)

Вівторок, 13 жовтня 2020, 20:00

Роман Матвіюк – директор металообробного підприємства ТОВ "ТД "Ніка-Авто". Починаючи з четвертого курсу навчання у Тернопілській Академії народного господарства, він працював у різних бізнес-структурах, набираючись досвіду та нових знань. 

Розмова із журналістом відбувалася у виробничому цеху, де не так давно були виготовлені трибуни та ворота для футбольного стадіону у мікрорайоні Вересневе.

Власне і сам Роман любить поганяти м'яча та фахово подивитися, як ганяють інші. Він – арбітр та спостерігач арбітражу всеукраїнських змагань з футболу та футзалу.

Разом із цим управлінець вирішив йти у політику та доєднався до команди Андрія Покровського Громадянського Руху "СВІДОМІ". Більше читайте в короткому інтерв'ю Романа Матвіюка для ІА "Конкурент".

– Чому ви вирішили приєднатися до «СВІДОМИХ»

– Місцеве самоврядування в Україні стало заручником великої політичної гри. Спочатку загальнонаціональні партії міряються «виграними» населеними пунктами, а потім ради та посадовці, а з ними й громади, які їх обрали, стають інструментом міжпартійної боротьби.  

Подекуди декларативні заяви місцевих рад відштовхують на задній план реальні потреби мешканців, а необхідність в ремонтах, благоустрої, розвитку визначається потенційним рейтингом, а не реальним станом справ та наявними можливостями.

Управління містом повинно бути динамічним і оперативним, а міський голова та його команда не повинні чекати, поки з Києва дадуть згоду на те чи інше рішення. 

Власне тому ідея місцевої команди, яку втілюють "СВІДОМІ", значною мірою пояснюють мій вибір. 

– Як на ваше рішення йти у владу відреагували рідні, друзі та знайомі?

– Першою реакцією було здивування, адже політика – не найчистіша та приємна справа. Та й ідею йти в міську раду я не виношував довгими місяцями. Але приємно, що далі були підтримка, розуміння та віра. Це надихає.

– Які ваші головні життєві цінності?

– Найбільшою цінністю є сім’я, родина, стосунки в якій ґрунтуються на любові, розумінні та повазі. В житті ціную чесність, щирість та відповідальність. Це засадничі критерії, якими керуюсь чи то будуючи дружні відносини, чи у бізнес-середовищі, впевнений, що й в роботі депутата міської ради вони будуть визначальними. 

– Розкажіть про вашу професійну та громадську діяльність. Як вона допоможе у розвитку Луцька? 

– Починаючи з 4-го курсу навчання, я працюю у бізнес-структурах. За цей час довелось працювати у різних галузях (торгівля, виробництво, транспорт), пройти шлях від менеджера з постачання до керівника підприємства, співпрацювати із дуже різними людьми, представниками державних органів.

Незалежно від сфери діяльності, завжди на перший план виходило оптимальне, раціональне, ефективне використання та примноження наявного ресурсу: фінансового, інформаційного, людського. Як на мене – це саме те, чого вимагає управління містом, що дозволить досягнути цілей,які ми ставимо перед собою. 

– Яким бачите Луцьк через п'ять років?

– Існує думка, що не настільки важлива ціль, як дорога до цілі. Тому скажу, яким хочу бачити місто не через п'ять років, а упродовж п'яти років. Хочу бачити Луцьк, який динамічно змінюється. У якому змінюється свідомість людей і усвідомлення ними своєї ролі в житті та розвитку нашого спільного дому.

Громада активна та ідейна, а влада уважна та самовіддана. Нарешті прийнято та реалізується стратегічний план розвитку Луцької ОТГ, де враховані інтереси усіх населених пунктів, які до неї входять, а взаємні протести й звинувачення навіть не згадуються.

За таких умов місто обов’язково буде безпечним, комфортним, розвиненим. Буде все те, чого хочуть містяни: відремонтовані двори, хороші дороги, комфортний екологічний транспорт, сильна матеріальна база освітніх закладів та закладів охорони здоров’я та багато іншого, про що важко розказати в межах інтерв’ю. Адже тільки місто свідомих людей може стати містом щасливих людей.

Раніше ІА "Конкурент" записало короткі інтерв'ю з відомим маркетологом Миколою Жичукомлуцьким підприємцем з "Центрального" ринку Петром Козіноюдиректором школи Андрієм Кицеюсімейним лікарем Віталієм Дмитрукомсоціальною працівницею Ольгою ГорбачЗаслуженим працівником культури України Дмитром Головенкомвчителем історії з 21-ї гімназії Андрієм Мельникомпідприємицею з Варшавського ринку Людмилою Патіюк , головою ОСББ Оленою Завадською та адвокаткою Юлією Спас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: