Поділитись:

У Луцьку відновили роботу «Мобільної приймальні громадян»: як це працює (відео)

Понеділок, 18 вересня 2023, 17:40
У Луцьку відновили роботу «Мобільної приймальні громадян»: як це працює (відео)

Тисячі кілометрів у різні куточки України. Допомога військовим та цивільним. Соціальні проєкти, круглі столи на актуальні теми – Громадська організація «СВІДОМІ» постійно працює з людьми і для людей. Саме тому організація відновила роботу «Мобільної приймальні громадян».

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

В умовах воєнного часу величезні витрати з бюджету держави, кожного міста та кожної родини спрямовуються на потреби військових, але це не означає, що інші проблеми «не на часі» і їх можна роками не вирішувати. «Громадянський Рух «СВІДОМІ» щоденно отримує звернення про допомогу від військових, переселенців та мешканців громади.

«Ми добре розуміємо, що після повномасштабного вторгнення Росії всі українці поставили своє життя на паузу. Величезні витрати кожного українця, кожного лучанина, кожної сім’ї та міста спрямовані на допомогу військовим.Багато лучан донатять на ЗСУ, допомагають армії та людям, які живуть на прифронтових територіях, але кожен з них в нашому місті зустрічає чимало проблем, які також потрібно вирішувати міській владі. Кошти в міському бюджеті на це є і часто вони витрачаються не на те, що потрібно самим лучанам», – каже голова ГО «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.

Лучанка Ольга Волосовець каже, що будинок, де вона мешкає, вже дуже старий.

«Тут зажди є проблеми: то дах, то каналізація, яка постійно забивається», – ділиться лучанка.

Реалії воєнного стану зіштовхують людей з багатьма новими проблемами.

Алла Надточій та Тарас ШкітерАлла Надточій та Тарас Шкітер
 

«Сьогодні ж, коли щодня здійснюються ракетні обстріли, наявність надійного сховища – запорука безпеки. Але далеко не усі будинки міста мають надійні укриття, а люди не знають, до кого звернутися для вирішення даного питання», – каже представниця ГО «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Не облаштовані прибудинкові території, проблеми з теплопостачанням, ліфт, який постійно не працює, – ці та чимало інших проблемних питань турбують лучан і вони сподіваються на допомогу від місцевої влади.

«Ми часто не знаємо, куди звернутись для розв'язання конкретної проблеми. Тому мати допомогу збоку було б дуже добре», – каже лучанка та голова ОСББ Наталія.

Тож представники громадської організації «СВІДОМІ» пропонують рішення, яке позбавляє людей необхідності оббивати пороги органів влади – «Мобільну приймальню громадян».

Євгеній МікоянЄвгеній Мікоян
 

«Якщо у вас є проблема будинку, двору чи вулиці, яка не вирішується роками, – ми допоможемо знайти шлях вирішення. Наша організація працює вже 6 років, за цей час ми вже опрацювали сотні звернень та допомогли тисячам лучан. Війна навчила нас, що на проблеми потрібно реагувати максимально швидко. Бюрократія у владних кабінетах має просто зникнути, саме для цього ми відновлюємо наш проєкт «Мобільна приймальня»», – каже керівник громадської приймальні Євгеній Мікоян.

Завдяки «Мобільній приймальні» мешканці Луцької громади можуть швидко отримати кваліфіковану допомогу, а саме:

  • Підготувати та подати індивідуальне чи колективне звернення до органів влади та комунальних підприємств;
  • створити електронну петицію та зібрати підписи на її підтримку;
  • нададуть фахову безплатну консультацію юриста;
  • за необхідності оформлять та подадуть депутатське звернення чи депутатський запит по вашому питанню;
  • навчать користатися іншими електронними сервісами для донесення інформації про проблеми мешканців до місцевих органів влади.

Звернутися в «Мобільну приймальню» громадської організації «СВІДОМІ» можна за тел. 068 215 70 75 або заповнивши форму перейшовши за QR-кодом у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
03 жовтня 2023
16 червня 2023
06 червня 2023
10 квітня 2023
23 березня 2023
03 березня 2023
02 березня 2023