Поділитись:

Допомагати військовим швидше: у Луцьку пропонують новий механізм підтримки ЗСУ (відео)

П'ятниця, 12 травня 2023, 10:40
Допомагати військовим швидше: у Луцьку пропонують новий механізм підтримки ЗСУ (відео)

У Луцьку пропонують облаштувати централізований склад із запасом найнеобхідніших для військових речей для оперативного реагування на запити військових.

Про це у п'ятницю, 12 травня, написав на своїй сторінці у фейсбуці голова фракції «Громадянський рух «Свідомі» у міській раді Тарас Шкітер.

«Для оперативної допомоги ЗСУ пропоную змінити підхід щодо закупівель військовим за кошти бюджету!», – повідомив обранець громади.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Депутат пояснив, як це працює зараз: військові надсилають лист з переліком необхідних речей до міської ради. Далі відбувається затвердження переліку та низка бюрократичних моментів. Після цього відповідальні особи починають шукати необхідний товар, закуповують його та очікують на отримання. А потім – одразу відправка.

«Усе це дорогоцінний ЧАС. Тож треба змінювати підходи», – зазначив Тарас Шкітер.

Тож депутат запропонував зробити  за бюджетні кошти склад з найнеобхіднішими для військовослужбовців речами.

«Нині їх базові потреби чітко окреслені: дрони, тепловізори, приціли, тактична медицина, старлінки та автомобілі. Про це під час особистого спілкування мені розповіли волонтери та самі військові», – зауважив Шкітер.

Обранець громади нагадав, що під час сесії Луцької міської ради 26 квітня депутати виділили 20 мільйонів на потреби військових. За ці гроші, переконаний Тарас Шкітер, можна зробити запас стратегічно важливих товарів та зберігати їх на складі. Відповідно, коли військова частина надсилає лист, вже не доведеться витрачати зайвий час на тендери, закупівлі та очікування товарів. Адже можна буде просто піти на склад, взяти необхідне і таким чином оперативніше допомагати нашим захисникам.

«Спільно з представниками найактивніших волонтерських організацій міста, зокрема Волонтерського штабу "Ангар" та "Волинь SOS" ми сформували орієнтовний перелік найнеобхідніших товарів майже на 15 млн грн, і я скерував відповідне звернення до Луцького міського голови, щоб наші воїни могли чимшвидше отримувати вкрай необхідні на полі бою речі», – повідомив депутат.

Також Тарас Шкітер у зверненні ініціював проведення зустрічі разом з представниками військових підрозділів та волонтерських організацій міста, щоб спільно погодити остаточний перелік необхідних військових засобів для закупівлі.

Допомагати військовим швидше: у Луцьку пропонують новий механізм підтримки ЗСУ (відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024