Поділитись:

Реабілітація військових: як над цим працюють у Луцьку (відео)

П'ятниця, 26 травня 2023, 11:48

З кожним днем питання реабілітації військових стає дедалі гострішим. Волиняни беруть участь у запеклих боях на передовій і, на жаль, кількість поранених бійців зростає. Кожен з них потребує якісної різнопрофільної реабілітації – як фізичної, так і психологічної.

Перспективи розвитку реабілітації військових у Луцькій громаді обговорили на профільній комісії Луцької міської ради, інформує телеканал «Конкурент TV».

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій розповіла, що її команда тримає це питання на контролі, зокрема, з цього приводу вже відбувся круглий стіл на якому волонтери, лікарі та військові обговорили проблеми і перспективи розвитку реабілітації на Волині.

«Круглий стіл провели для того, щоб зрозуміти концепцію держави і як нам діяти взагалі як депутатам місцевих рад. На сьогодні обговорили лише те, що є деякі наміри. У червні наші медики їдуть до міністерства, аби заслухати, як це буде розвиватися на рівні держави», – зазначила вона.

Далі, за словами депутатки, потрібно чекати на «кластерність і надкластерність комунальних закладів» – у якому форматі вони будуть.

Йдеться про важливий етап медреформи – поділ медустанов у громадах за рівнями та профілями. Зокрема будуть загальні лікарні, кластерні та надкластерні. Від цього залежатиме потужність закладів охорони здоров’я, кількості та різнопрофільності послуг, які вони надаватимуть. До того ж медреформа передбачає забезпечення лікарень необхідним медобладнанням залежно від їхнього рівня та профілю.

За словами очільника міського управління здоров’я Володимира Лотвіна, зараз уже є проєкт створення спроможної мережі закладів охорони здоров’я у луцькій громаді, які зможуть надавати і якісну реабілітацію зокрема, тож чекають затвердження проєкту в Міністерстві охорони здоров’я і погодження Кабміну. У планах і створення в Луцьку нового реабілітаційного центру, втім наразі погодження такої ідеї немає від держави.

Поки ж, за пропозицією Алли Надточій, депутати планують оглянути три медзаклади, які реабілітують військових і знаходяться у Луцькій громаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
08:30
13 грудня 2023
01 грудня 2023
18 листопада 2023
15:30
20 жовтня 2023
11 жовтня 2023
17 травня 2023
10 травня 2023
26 квітня 2023
25 квітня 2023