Поділитись:

«Велика проблема в армії – це бюрократія», – волинський лікар-військовослужбовець

Автор: Ольга Зейлик |
Понеділок, 15 травня 2023, 11:31
«Велика проблема в армії – це бюрократія», – волинський лікар-військовослужбовець

Скерування військових на реабілітацію має багато бюрократичних нюансів.

Про це розповіли під час круглого столу, організованого Громадянським Рухом «СВІДОМІ».

Нагадаємо, у Луцьку обговорили питання реабілітації військовослужбовців у Волинській області.

Лікар-невролог, військовослужбовець Тарас Мороз поділився досвідом та пояснив про механізм скерування бійців на реабілітацію.

«Велика проблема загалом в армії – це бюрократія. І навіть просто скерувати я, як начальник медичного пункту в нашому загоні, що в складі нашої військової частини, не можу на компетентну реабілітацію. І я розумію, чому це так відбувається», – каже він.
 

За словами лікаря, так працює бюрократичний механізм армії, оскільки треба багато з ким узгодити це скерування.

«Це треба погодити, затвердити в начальника медичної служби частини. Після того він має пояснити командиру військової частини, що дійсно може страждати від болів в спині, наприклад, і не виконувати якісно або в принципі не виконувати свої службові обов’язки», – зазначив Тарас Мороз.


Військовослужбовець каже, що в таких випадках треба пояснювати начальнику медичної служби, щоб він пояснював командиру частини, чи дійсно такому військовому потрібна реабілітація, що за деякий час той буде якісно і добре виконувати свої службові обов'язки, в тому числі воювати.

«І чого б мені особисто хотілося, це щоб таких реабілітаційних центрів з успішним менеджментом, як у нашому реабілітаційному центрі, було більше і вони були менш завантажені», – резюмував військовий.

 «Велика проблема в армії – це бюрократія», – волинський лікар-військовослужбовець «Велика проблема в армії – це бюрократія», – волинський лікар-військовослужбовець 

На круглому столі «Реабілітація військовослужбовців у Волинській області» були присутні: Наталя Ариванюк, благодійний фонд «Волинь SOS», депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло НаходЮрій Легкодух, начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації, Ігор Гнетньов, в.о.директора КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій ЛМТГ», а також представниця Міністерства у справах ветеранів, заступниця директора департаменту цифрового розвитку та цифровізації, начальник відділу розвитку інформаційних систем та цифрових сервісів для ветеранів Надія Адаменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
09:59
24 квітня 2024
10:45
22 квітня 2024
20:15
21 квітня 2024
17 квітня 2024
17:31
09 квітня 2024
04 квітня 2024