Поділитись:

Як на Волині проходить реабілітація військових та які є перспективи закордоном (відео)

Четвер, 25 травня 2023, 21:55
Як на Волині проходить реабілітація військових та які є перспективи закордоном (відео)

Нещодавно у Луцьку відбувся круглий стіл на якому волонтери, лікарі та військові обговорили проблеми і перспективи розвитку реабілітації на Волині. Про це ми писали у цьому матеріалі.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації – Юрій Легкодух розповів про ситуацію та перспективи реабілітації військовослужбовців та інших категорій громадян на Волині.

Головний медик Волині розповів, що дане питання надзвичайно актуальне і піднімалось неодноразово протягом 2022 року. Наслідки військової агресії у якій знаходиться Україна ще довго буде переслідувати громадян.

На Волині є 13 закладів охорони здоров’я, що підписали пакет програми реабілітації. Відповідно до умов цього пакету послуг такі заклади мають необхідне обладнання, навчених спеціалістів. Юрій Легкодух наголосив, що не правильно вважати, що це просто відділення, що мають послуги з реабілітації, адже якість надання медичної реабілітаційної допомоги знаходиться на дуже високому рівні.

Окрім того, начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА розповів про реабілітацію громадян за кордоном.

«Якщо ми говоримо про реабілітацію за кордоном це не лише реабілітація поранених військових, це і лікування онкологічних хворих, лікування онкології у дитячому віці. Ще у 2022 році було прийняте рішення на рівні МОЗу про те, що створені 2 великих, потужних хаби, це в Києві та у Львові, що займаються, власне, направленням та скеруванням пацієнтів на реабілітацію за кордон. Ми ще раз говоримо, що це є безоплатно», –каже Легкодух.

Юрій Легкодух розповів, що робота цього хабу полягає у пошуку спеціалізованих медичних закладів у інших країнах, що можуть допомоги українцям за умов відсутності необхідного лікування чи процедур в Україні. Звернутись до цих хабів громадяни можуть після направлення відповідного медичного спеціаліста.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів