Поділитись:

Чому будівельна галузь на Волині у кризовому становищі (фото)

Четвер, 23 березня 2023, 11:16

Повномасштабне вторгнення росії в Україну внесло вагомі корективи у будівельну галузь. Високий рівень інфляції та віялові відключення електроенергії – це не єдині проблеми, з якими зіштовхнулися забудовники у Луцьку.

Так вважає генеральний директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський. Під час круглого столу, організованого Громадянським рухом «СВІДОМІ» у середу, 22 березня він зауважив, що зараз його компанія боїться починати нові проєкти, бо складно передбачити, що буде в майбутньому.

«Активно готуємо і формуємо майбутні ділянки. Але нових будівництв не починаємо. Зараз складно щось передбачати. Вимкнення світла внесли свої корективи, адже за його відсутності робітники не можуть працювати, а ставити на кожен об’єкт по декілька генераторів не дуже доцільно. Радує лише те, що попит у нашому регіоні на середньому рівні. У деяких колег з інших куточків України ситуація гірша», – каже Разумовський.

Андрій РазумовськийАндрій Разумовський
 

Директор  ТзОВ «ЖК Яровиця» Микола Дуда розповідає, що минулий рік був не з простих. На початку 2022 року він вагався чи продовжувати будівництво об'єктів. Але вирішив ризикнути, що, на його думку, було правильним рішенням. Заважали відключення електроенергії, обстріли та перебої з поставками матеріалів.

«З початку війни ми були в шоці і не значи, що робити. Перші три тижні ми були дезорієнтовані. Проте все-таки вирішили будувати, адже люди покупляли квартири і довірилися нам. Було важко і з кранами, і з відключеннями. Ми майже добудували ЖК DreamTown. Закінчили на Київському майдані будинок, зараз доводимо до ладу благоустрій. В інших містах ми здали об’єкти, наприклад, у Вараші дві секції будинку. Зупинятися ми не хочемо. Але кожен день, то ризик. Думаєш, аби не прилетіло, аби не вимикали світло, є перебої з поставками матеріалів та комплектуючих», – каже Дуда.

Микола Дуда та Ігор ЧорнухаМикола Дуда та Ігор Чорнуха
 

Очільник фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькраді Тарас Шкітер нагадав, що будівельна галузь у Волинській області – одна з найбільш вагомих в регіоні. Вона активно забезпечує розвиток економіки, створює нові робочі місця та наповнює бюджет.

«Люди, які працюють в будівельних компаніях, а їх немало, отримують заробітну плату, сплачуються податки в бюджет. Водночас, коли здається житло, – працюють й інші сфери: продаж побутової техніки, меблів, будматеріалів, розвивається інфраструктура. Тому цю сферу треба розвивати і допомагати», – поянює Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Круглий стіл на тему «Проблеми та рішення будівельної галузі у Луцьку та на Волині» відбувся у середу, 22 березня. Учасниками були генеральний директор будівельної компанії ПрАТ «ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536» Ігор Чорнуха, генеральний директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський, директор  ТзОВ « ЖК Яровиця» Микола Дуда, директор ТзОВ «ЛУЦЬКТЕХНОБУД» Олег Кугаєвський, а також депутатка Луцької міської ради від Громадянського руху «Свідомі» Алла Надточій. Модерував захід депутат Луцькради Тарас Шкітер

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів