Поділитись:

У Луцьку вулицю пропонують назвати на честь загиблого на Луганщині містянина (петиція)

Понеділок, 20 березня 2023, 18:45
У Луцьку вулицю пропонують назвати на честь загиблого на Луганщині містянина (петиція)

У Луцьку просять перейменувати вулицю Бенделіані на честь Сергія Климчука, який прожив там десять років і загинув на Луганщині у 2014 році.

Про це у понеділок, 20 березня, написав на своїй сторінці у фейсбуці голова фракції Громадянський рух «Свідомі» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

«Зі шкільних років підтримую контакт з багатьма вчителями. До прикладу, зі Світланою Климчук, яка викладала в мене зарубіжну літературу.
В родині цієї надзвичайно розумної та інтелігентної жінки трапилась біда у 2014 році. ЇЇ чоловік Сергій Климчук серед перших добровольців пішов захищати Україну і на превеликий жаль загинув на Луганщині», – написав обранець громади.

Донька полеглого Сергія Вікторія Климчук-Длугач зареєструвала петицію про перейменування вулиці Бенделіані на вулицю Сергія Климчука, адже ще за життя її батько там прожив десять років, і про це нагадує лише меморіальна дошка за адресою Бенделіані, 1А. 

«В цілому, ця ідея у мене була вже досить давно. З самого відкриття меморіальної дощечки я про це почала задумуватись. В батьковому рідному селі вулицю їхню основну, вона була Першотравнева, якщо я не помиляюся, декомунізували та перейменували на Сергія Климчука. В рідному селі батько прожив 17 років життя, а в Луцьку він прожив всю решту життя. Не так давно я прочитала статтю і там було написано цілий перелік вулиць, які підлягають під декомунізацію. Я подивилася, що там є вулиця Бенделіані, тому я прочитала, хто взагалі цей чоловік. Я там сама жила разом з татом і мамою понад 10 років свого життя. На фоні тих процесів декомунізації та дерусифікації, які вже активно запустились в Луцьку, на фоні того, що я прочитала цю статтю. А ще на фоні того, що вчора у тата був би День народження і воно все мені якось зійшлося в одну точку і я зрозуміла, що пора», – каже донька полеглого.

Нагадаємо: аби петицію розглянули у міській раді, вона має зібрати щонайменше 300 підписів протягом 14 днів.

«Я вже підписав петицію і закликаю це зробити вас», – зазначив Тарас Шкітер.

У Луцьку вулицю пропонують назвати на честь загиблого на Луганщині містянина (петиція) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів