Поділитись:

У Луцьку обговорили, якою буде роль волонтерів після війни (фото)

Четвер, 02 березня 2023, 20:47
У Луцьку обговорили, якою буде роль волонтерів після війни (фото)

Під час дискусії з виконавчим директором «Українського інституту майбутнього» Вадимом Денисенком у Луцьку повідомили, яку роль відіграватимуть волонтери після закінчення війни.

Зустріч організував Громадянський рух «СВІДОМІ» з ініціативи незалежного аналітичного центру «Український інститут майбутнього».

Пан Денисенко вичерпно обговорив історію суспільних договорів в наші країні, починаючи від 1991 року і закінчуючи 2023 роком. Спікер назвав основні рушії та причини для створення нових домовленостей в Україні.

Після презентація аналітичної доповіді, від представників різних сфер міста пролунали запитання. Одне з яких поставила відома луцька волонтерка Тетяна Погрібна. Жінка поцікавилася в експерта, якою ж буде роль волонтера в Україні після закінчення війни. 

Тетяна Погрібна — волонтеркаТетяна Погрібна — волонтерка
 

Вадим Денисенко розповів, що, на його думку, не буде якоїсь конкретної та одноголосної підтримки або волонтерам, або військовим. Волонтери після війни будуть присутні на усіх етапах створення суспільного договору.

«Я не виділяв якісь втрати суспільства, якщо ви помітили. Я думаю, що немає однакових волонтерів, як і не буде партії волонтерів, яка набере 7%, а партія воїнів — 25%. Так не буде. Волонтери, як і воїни, будуть і на першому, і на другому, і на третьому етапі», — каже пан Вадим.

Вадим Денисенко — виконавчий директор «Українського інституту майбутнього»Вадим Денисенко — виконавчий директор «Українського інституту майбутнього»
 

Також експерт підтримав думку волонтерки про те, що війна буде затяжною. Він закликав українців прийняти це та не обманювати себе. Адже російське суспільство підтримує путіна у затяжній війні. Воно, за словами Денисенка, вже впало в апатію та змирилося із поточною ситуацією.

«Відносно того, що війна буде довгою, я з вами абсолютно погоджуюся. російське суспільство розділилося на дві частини: одна — 1,5 мільйона військових і їх рідних, яким сказали, що "можете померти, але ми вам заплатимо", а друга — це всі інші росіяни, які впали в глибинну апатію.  путін отримав повний карт-бланш робити усе, що завгодно. Це та реальність, яку ми, на жаль, повинні розуміти», — пояснив спікер.

Нагадаємо: на зустрічі 1 березня виконавчий директор «Українського інституту майбутнього» Вадим Денисенко пояснював, що дискусія про створення нового суспільного договору має починатися з низів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів