Поділитись:

Що зробив Андрій Покровський для лучан за п'ять років депутатства (відео)

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 14:00

Уже 5 років Андрій Покровський, якого лучани знають як бізнесмена, мецената і засновника Громадянського Руху «СВІДОМІ», є чи не найактивнішим депутатом Луцької міської ради.

Ще у 2017 році після смерті очільника міста Миколи Романюка саме з його ініціативи депутатський корпус звертався до Верховної Ради, щоб та призначила позачергові вибори Луцького міського голови. Покровський розпочав боротьбу з гральним бізнесом у місті та захищає інтереси воїнів ООС. Він перший, хто звернув увагу на округи, які внаслідок невдалої виборчої системи залишилися без депутата.

З 2015 року на території рекреаційної зони CITY PARK працює його депутатська приймальня. За цей час туди надійшло більше 2000 звернень громадян, а з виборцями проведено 168 зустрічей. За ці 5 років Андрій Покровський подав 228 депутатських звернень. 

Депутатська діяльність – це не тільки робота з виборцями, а й написання проєктів рішень.

За період виконання повноважень депутата Луцької міської ради Покровським ініційовано та подано 10 проєктів рішень та пропозиції щодо стратегічних цілей розвитку міста Луцька до 2030 року.

В основному проєкти рішень стосувалися опіки над округами без депутатів, забезпеченню житлом учасників АТО на умовах співфінансування, розвитку освіти у місті, боротьби з поширенням наркоманії серед молоді.

Для того, щоб воїни, які захищають Україну на Сході, змогли придбати житло, Андрій Покровський перерахував до міського бюджету 1 мільйон гривень власних коштів.

Депутат підтримує використання новітніх технологій у навчальному процесі, тож подавав проєкт рішення згідно якого в кожну луцьку школу мали закупити по мультиборду. Однак, депутатський корпус цю ініціативу не підтримав. У підсумку Покровський за власний кошт придбав три мультиборди для шкіл міста вартістю понад 300 000 грн. Окрім того, лідер «СВІДОМИХ» посприяв облаштуванню «Смуги перешкод без перешкод» біля школи №22.

Значну увагу Андрій Покровський приділив наповненню бюджету. Саме він ініціював збільшення пайової участі для забудовників Луцька та використання цих коштів для розвитку інфраструктури міста. Окрім того, засновник «СВІДОМИХ» наполіг на створенню рівних умов для роботи забудовників у Луцьку, а саме: надання на конкурентних засадах вільних земельних ділянок для будівництва багатоквартирних будинків.

Значну увагу Андрій Покровський приділив благоустрою прибудинкових територій на окрузі, від якого його обрали лучани. На основі звернень громадян депутат вирішив чимало проблем: це і ремонти пішохідної частини, доріг, відновлення освітлення та чимало іншого.

Покровський чи не єдиний, хто за час своєї каденції опікувався проблемами округів без депутатів.

Лідер Громадянського Руху «СВІДОМІ» постійно реалізовує соціальні проєкти, найбільший із них – це рекреаційна зона CITY PARK за адресою пр. Волі, 49А. Суть проєкту – створення безкоштовної і комфортної відпочинкової зони для усіх бажаючих. Загалом за 4 роки тут збудували місток кохання, альтанку закоханих, встановили столики для шахів, 2 дитячих та воркаут майданчиків. Також облаштували універсальний спортивний майданчик для зайняття футболом, волейболом, баскетболом.

На території «Сіті парку» є єдиний в місті безкоштовний скейт-парк та перший в Україні пам’ятник музиканту Андрію Кузьменку. Також було облаштовано унікальну галерею вуличного мистецтва під відкритим небом 4/8 Gallery. Усе це Андрій Покровський облаштував за власний кошт, адже вважає, що бізнес має бути соціально відповідальним та долучатися до покращення інфраструктури Луцька.

 

 

Ще одним великим проєктом лідера «СВІДОМИХ» є соціальна програма «МИ#SVIDOMI». Це цикл ток-шоу для школярів з антиреклами наркотиків. Ініціатива виникла навесні 2016 року, коли декілька інтернет-видань Волині провели розслідування та показали, що наркотики у Луцьку можна безперешкодно придбати через інтернет. Упродовж 2016-2019 навчальних років для десятикласників проводили тренінги у форматі ток-шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

За підтримки Андрія Покровського понад 7 років поспіль проводяться дитячі свята для соціально-незахищених дітей. Заходи проводяться, щоб діти, що опинилися у скрутному становищі, змогли відчути атмосферу свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У межах проєкту «Доступний кінотеатр та театр» від Громадянського Руху «СВІДОМІ», лідером якого є Андрій Покровський, організовують безкоштовні покази популярних фільмів та вистав для луцьких пенсіонерів. Співпрацюючи з українськими продюсерськими компаніями, «СВІДОМІ» показують документальні стрічки, а також кінофільми, що стали лауреатами міжнародних премій. Команда Покровського прагне зробити дозвілля пенсіонерів якісним та змістовним. Адже ці люди колись будували та розвивали наше місто, а зараз вони, на жаль, не мають належних фінансових можливостей для культурного відпочинку. Тож Громадянський Рух «СВІДОМІ» намагається цьому зарадити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Андрій Покровський давно займається бізнесом та наголошує на важливості соціальної відповідальності, тож кілька років поспіль веде благодійну діяльність. 

З 2015 по 2020 роки:

  • виділені кошти на заміну парт в двох класах в школах №22 та №25;
  • виділені кошти на ремонт стелі в школі №10;
  • у липні 2016 року подарував футбольну форму патрульній поліції Луцька;
  • у липні 2016 року був генеральним спонсором фестивалю «Ніч у Луцькому Замку»;
  • виділені кошти для зразкового ансамблю народного танцю «Волиняночка» на участь у міжнародному фестивалі.
  • до міського бюджету було перераховано 1 млн грн для купівлі житла учасниками АТО відповідно до міської Програми, яка відома під назвою «50 на 50»;
  • придбано три мультиборди для луцьких шкіл вартістю понад 300 000 грн;
  • придбано та передано ендоскоп у Луцьку міську клінічну лікарню;
  • перераховано 500 000 грн на облаштування ситуаційного центру що має стати «мозком» програми «Безпечне місто»;
  • перераховано 100 000 грн на боротьбу з коронавірусом.

Протягом 5 років депутатства Андрій Покровський показав вагомі результати своєї роботи. Усе це йому вдалося завдяки особистій праці та роботі команди Громадянського Руху «СВІДОМІ». Тепер Покровський веде із собою команду фахових та відповідальних лучан. Тож у новому скликанні міської ради буде кому належно відстоювати інтереси лучан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів