Поділитись:

Завдяки збільшенню розміру пайової участі луцькі атовці отримають більше квартир

Середа, 26 квітня 2017, 21:15

Депутати Луцькради підтримали проект рішення про збільшення пайової участі забудовникам, зі сплати якої 50 % спрямують на співфінансування купівлі житла учасникам АТО.

Ініціатором проекту рішення про збільшення пайової участі є депутат Андрій Покровський. Про це сказав начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович 26 квітня під час сесії Луцькради.

Зі слів Олександра Озіновича, розмір внеску підприємців у розвиток інфраструктури міста (пайової участі) буде встановлено так: 3 % - від забудовників, які будуть житло;. 3 % – від тих, хто будує промислові об'єкти, паркінги, гаражі; 10 % – від тих, хто будує об'єкти, призначені як резервуари для нафти, нафтопродуктів, газу; 5 % – інші об'єкти комерційної нерухомості.

Крім того, з коштів, які надходитимуть до бюджету від сплати пайової участі, 50 % спрямовуватимуть на програму співфінансування житла для учасників АТО. Олександр Озінович також пояснив, що на сьогодні кошторисна вартість будівництва визначалась до тієї кошторисної вартості, яку подавав забудовник. Часто було так, що недобросовісні забудовники могли й занизити кошторисну вартість, щоб заплатити менше. У зв'язку з цим проектом пропонується не відштовхуватись від кошторисної вартості, поданої забудовником, а від затвердженої Мінрегіонбудом опосередкованої вартості будівництва житла для Волинської області. Нині вона становить 9 200 за один квадратний метр.

Депутат Микити Рабан поцікавився, чи по тим об'єктам, які вже введені в експлуатацію, буде обраховуватись пайова участь за новими відсотками. На що Олександр Озінович відповів, що пайова участь за новими відсотками буде обраховуватись тільки після прийняття рішення.

Депутат Юлія Вусенко поцікавилась, які відсотки по сплаті пайової участі в інших містах.

"Вінниця, Івано-Франківськ – 4 %, а в Луцьку з 1,5 % буде 3 %", – повідомив Олександр Озінович.

Депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів