Поділитись:

Як діяти покупцю, коли в магазині запищала рамка: поради луцького юриста

Вівторок, 01 грудня 2020, 11:40

фото ілюстративне 

Луцький юрист Тарас Гупало розповів, чи має право охоронець у магазині вимагати у покупця показати сумку, якщо при виході з магазину запищала рамка. 

Це він пояснив у своєму новому відеоблозі. 

Охоронець будь-якого магазину виконує функцію спостерігача. Він моніторить ситуацію, щоб запобігти і прореагувати на порушення, наприклад крадіжку. Жоден охоронець не має права застосовувати до вас заходи фізичного впливу: не має права перевіряти ваш чек, здійснювати огляд, перевірку чи затримання вас.

"Ні в якому разі не передавайте в руки чек. Якщо ви купили товар у продуктовий магазин – це одне, якщо купили й продукти, й речі побутового вжитку, ви маєте знати, що можете повернути цей товар, якщо він виявиться неналежної якості. Якщо ж ви передасте чек охоронцю, то ніхто не гарантує, що вам його віддадуть. Якщо спрацювала рамка, то вас запрошують в кімнату охорону, аби пересвідчитися, чи справді ви щось вкрали. Ні в якому разі не заходьте до кімнати охорони, просто зачекайте поблизу. Попросіть охоронця, щоби він зробив відео на свій телефон", – наголосив Тарас Гупало. 

Детальніше про те, як діяти у схожих випадках, дивіться на відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів