Поділитись:

Луцький юрист пояснив, коли банк може арештувати зарплатний рахунок (відео)

Понеділок, 02 листопада 2020, 12:00

Луцький юрист Тарас Гупало пояснив, чи може банк арештувати зарплатний рахунок за несплату кредиту, аліментів тощо. 

Відеороз'яснення він опублікував на ютюб-каналі. 

Зі слів юриста, банк, в якому ви осблуговуєтеся, може обмежити вас у праві розпоряджатится вашими коштами за відповідним приписом чи приватного, чи державного виконавця. А також за приписом нотаріуаса або ж рішенням суду. Фактично якщо ви маєте якусь заборгованість перед третіми особами, то справа розглядається в судовому порядку. І рішення суду виконується шляхом арешту ваших коштів. 

Нацбанк коментує це так: будь-який банк не розмежовує ваші кошти. Вони акумулються на єдиному рахунку, і він може бути арештований.

"Аби вийти з цієї ситуації, вам треба відкрити у банківській установі окремий спеціальний рахунок, на який будуть надходити цільові доходи: заробітна плата, стипендія, пенсія. Винятково у тому випадку, якщо виконавець звертається до банку, в якому відкритий рахунок, з вимогою арештувати рахунок, аби ви не могли розпоряджатися коштами, які там є. Тоді банк відмовляє виконавцю, мовляв, це цільовий рахунок і арештовувати його не можна", – зазначив Тарас Гупало. 

Тобто якщо є цільовий рахунок, його арештувати не можна. Але певні відрахування з того рахунку все ж будуть здійснюватися на погашення боргу. 

Детальніше про це дивіться у відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024