Поділитись:

Краще підмітати вулиці: експерт про те, чи варто здавати в оренду свій фейсбук

Середа, 16 вересня 2020, 10:30
Краще підмітати вулиці: експерт про те, чи варто здавати в оренду свій фейсбук

Експерти не радять здавати в оренду власні фейсбук-акаунти, навіть якщо грошей критично не вистачає. 

Про це у коментарі ІА "Конкурент" розповів спеціаліст із цифрової безпеки Олег П. 

У ході міні-дослідження про оренду фейсбук-акаунтів ми з'ясували, що орендарям зазвичай потрібні так звані рекламні акаунти. 

У мережі сьогодні багато інформації про те, чи варто здавати акаунти в оренду, і як робити це правильно та максимально безпечно. Автори більшості статей на цю тему закликають людей не йти на такий крок, навіть якщо грошей критично не вистачає. Адже часом фейсбук-сторінка може бути ключем не тільки до вашого приватного життя, але і до пошти, різних онлайн-кабінетів та навіть банківських рахунків.

Про ризики такої сумнівної справи нас консультував луцький спеціаліст із цифрової безпеки Олег. За його словами, на перший погляд невинний віртуальний "підробіток" загрожує людям цілком реальними негараздами. 

"Зараз на таке підписуються сотні людей. Але між підмітати вулицю за гроші і продавати свій фейсбук я би вибрав перше. 

Наших користувачів мало хвилює загроза "в інтернеті". Зазвичай це прості люди, які самі ніколи не будуть користуватися рекламними кабінетами, і тому не бояться "бану". Не переживають вони і за свою приватність. Вже багато разів чув від різних людей щось типу "я ж там нічого не викладаю, і ні з ким не переписуюся секретно". 

Але коли ви даєте пароль від своєї сторінки, то автоматично даєте невідомим людям "говорити" від вашого імені. 

Часто ще до сторінки можуть бути прив'язані різні мережі онлайн-послуг. Через них шахраї легко отримають доступ до реального життя людини. Можна дізнатися, де людина живе, на чому їздить, де найчастіше обідає. Можна навіть отримати доступ до онлайн-кабінетів у банках", – пояснює Олег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів