Поділитись:

На волинянку за ніч оформили п’ять кредитів і змушують сплатити борг

Четвер, 10 вересня 2020, 20:02
На волинянку за ніч оформили п’ять кредитів і змушують сплатити борг

На жительку Нововолинська оформили п'ять онлайн-кредитів, про які вона дізналася 6-го вересня. Позики оформили у різних фінансових установах.

Тепер до жінки телефонують колектори і вимагають погасити борги. Між тим вона уже з’ясувала, що у кредиторів зазначено навіть не її прізвище, зате паспортні правильні. Волинянка звернулася до правоохоронців. І така історія, як виявляється, не єдина, – йдеться у сюжеті телеканалу "Аверс". 

Зі слів жінки, їй зателефонували і попросили сплатити борг в сумі трьох тисяч гривень, інакше ростимуть відсотки. Проте волинянка запевнила: кредит не брала.

Як виявилолоя, за паспортом жінки закріплені ще й інші кредити в різних кредитних установах, які були оформлені за одну ніч.

“Є бюро кредитних історій України, і можна дізнатися, скільки і чи взято кредит. Я подала запит та замовила статус-контроль. Виявилося, що на мене оформлений не один кредит, а цілих 5. Суми не вказані, не вказані договори”, – зазначила волинянка. 

Відтак жінка звернулася до поліції. 

Схема така: постражада отримала смс-повідомлення, в якому їй запропонували отримати кредит. Надокучливі повідомлення приходили часто, аж поки жінка не відписала, тим самим мимоволі підтвердивши зв'язок із шахраями. 

Як зазначила речниця ГУ НП на Волині, з початку року реєстрували п'ять заяв, де люди стали жертвами онлайн-кредитів, випадки шахрайств почастішали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024