Поділитись:

Луцький юрист пояснив, як оскаржувати постанови патрульних (відео)

Понеділок, 17 серпня 2020, 14:00

фото ілюстративне 

Луцький юрист Тарас Гупало розповів про особливості оскарження постанов патрульної поліції про накладення штрафу за порушення правил дорожнього руху, які зафіксовані не в автоматичному режимі. 

Відео із роз'ясненням він опублікував на своєму ютюб-каналі. 

Із його слів, є чотири особливості: 

  • дія карантину;
  • з 1-го січня 2020 року в Україні діє абсолютна адвокатська монополія;
  • судовий збір, який повинні сплачувати порушники; 
  • постійна зміна судової практики в цій сфері. 

Отож, ви отримали постанову про адмінпорушення. Що робити далі? Юрист радить не хвилюватися, а зупинитися і записати на відео чи диктофон хід подій, що відбулися. Це може бути корисним згодом. 

Тарас Гупало розглядає окремо кожен пункт постанови і звертає увагу на різні нюанси: місце, наявність зафіксованого порушення на бодікамеру, імена тощо. 

Для того, аби скласти заяву щодо скасування постанови, треба визначитися, на яку адресу ви будете її писати. Писати заяву на ім'я поліцейського не треба, відтак важливо в позовній заяві вказувати управління патрульної поліції. 

Також юрист зауважив, що з 2020 року скаржник мусить спатити судовий збір за розгляд справи. І наголошує: сенс оскаржувати постанови є, адже якщо ви виграєте справу, то кошти мав повернуть. Також можна подати заяву про повернення судового збору. 

Більше інформації – у відео: 

Надрукувати
мітки:
коментарів