Поділитись:

Зміни в службі: луцький юрист розповів, чи будуть призовників ловити на вулиці (відео)

Четвер, 24 вересня 2020, 11:10

Військові комісаріати зникнуть, замість них депутати пропонують створити так звані територіальні центри соціальної підтримки та військового комплектування. 

Про особливості законопроєкту розповів луцький юрист Тарас Гупало у своєму відеоблозі на ютюбі. 

Отож, відповідно до проєкту, будуть працювати центри, а їх очолюватимуть військові комісари. Також там передбачена військова служба резервісів у військовий період. І це дуже обурило тих, хто вже пройшов службу. 

Окрім того, законопроєкт вносить ряд змін до Кодексу України про адмінправопорушення. Зокрема, заберуть ряд передбачених складів правопорушень і залишать винятково відповідальність за порушення правил військового обліку. У таких правилах йдеться про облік військовозобов'язаних із боку військових комісаріатів, роботодавців, однак стаття поширюватиметься і на військовозобов'язаних. 

"У випадку, якщо неможливо на місці скласти протокол щодо притягнення військовозобов'язаного за порушення, особа, яка вас затримала, має право доставити вас доставити до центру – і там складатимуть протокол про адмінпровопорушення. Однак цю норму не можна реалізувати, адже ви будете обмеженні у свободі вільного пересування", – пояснив Тарас Гупало. 

За порушення правил обліку на порушників накладатимуть штрафи від 510 до 850 гривень, тобто штраф зросте. 

Детальніше дивіться у відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів