Поділитись:

Луцький юрист розповів про зміни у Правилах дорожнього руху (відео)

Середа, 18 листопада 2020, 16:00

фото ілюстративне

17 листопада 2020 року набрали чинності зміни до Правил дорожнього руху, ухвалені Кабінетом Міністрів України.

Про те, що змінилося, розповів луцький юрист Тарас Гупало.

Ремені безпеки

До 17 листопада інструктори з водіння могли не пристібатися ременями безпеки. Проте відтепер вони, перебуваючи на пасажирському сидіння, зобов'язані це робити. Єдиний виняток – водії і пасажири з інвалідністю, фізіологічні особливості яких роблять користування ременями безпеки неможливим.

Світловідбивальні елементи на пішоходах

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, обов'язково повинні використовувати світловідбивальні елементи на одязі або жилети з ними.

Велосипедисти в смузі для громадського транспорту

Відтепер не лише водіям таксі, а й велосипедистам дозволили їхати смугою руху, яка раніше призначалася винятково для громадського транспорту.

Медична довідка для учнів

Раніше особи, які не мали жодних медичних протипоказань, допускалися до навчання керуванню транспортними засобами. Тепер же потрібна чинна довідка, що дійсно особа не має медичних протипоказань.

Номерні знаки

До 17 листопада був обов'язок ніяким чином не затуляти номерний знак, він мав відповідати держстандарту і кріпитися у відведеному місці. Тепер можна відступати від цієї вимоги, якщо номерний знак кріпиться на додатковому обладнанні, яке призначене для перевезення вантажів.

Дорожній знак 1.40

Дорожній знак 1.40 "Кінець дороги з удосконаленим покриттям" означав перехід на гравійну чи ґрунтову дорогу.  Якщо інший вид покриття, то його не встановлювали. Відтепер знак 1.40 матиме новий вигляд: дорогу буде зображено горизонтально, і над нею з'явиться силует автомобіля. Означатиме він "Зміну покриття". 

Знак 5.11 “Смуга для руху маршрутних транспортних засобів”

Смуга призначена для руху транспортних засобів, що рухаються за встановленими маршрутами, та велосипедистів, якщо рух такою смугою здійснюється попутно загальному потоку транспортних засобів.

Дія знака поширюється на смугу руху, над якою він установлений. Якщо знак установлений праворуч від дороги, його дія поширюється на праву смугу руху.

Водію, який повертає праворуч на дорозі із смугою для маршрутних транспортних засобів, що відокремлена переривчастою лінією дорожньої розмітки, дозволено виконувати поворот із цієї смуги. У таких місцях дозволяється також заїжджати на неї під час виїзду на дорогу і для посадки чи висадки пасажирів біля правого краю проїзної частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 березня 2024
26 лютого 2024
18 лютого 2024
27 січня 2024
17 січня 2024
03 грудня 2023
11:15
30 листопада 2023
23 листопада 2023
20 листопада 2023