Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 21 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про кільце біля «Авангарду»

Користувачі соцмереж оприлюднили відео з реєстратора від 16 листопада, відзняте на кільці біля історичного факультету ВНУ у Луцьку. На кадрах – суперечлива, на думку автора, ситуація на дорозі. У пресслужбі патрульної поліції прокоментували відео та пояснили, хто з водіїв має рацію.

Відповідно до Правил дорожнього руху, а саме п. 1.3, учасники дорожнього руху зобов’язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими. Водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі. Також водій мусить не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.

У поліції нагадали, що маневрування – це початок руху, перестроювання транспортного засобу в русі з однієї смуги на іншу.

Правоохоронці рекомендують здійснювати виїзд на перехресті з круговим рухом з крайніх зовнішніх смуг. Звичайно, у тому разі, якщо немає знаків чи розмітки, що забороняють це робити або вказують на інші пріоритети руху.

Про розшук розбійника

Співробітники управління карного розшуку ГУНП у Волинській області розшукують Віктора Крупи, 27 липня 2001 року народження, жителя Тернопільської області.

Чоловіка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України та переховується від органів досудового розслідування. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Якщо вам відомо, де перебуває зловмисник, правоохоронці просять повідомити про це за телефонами: 0332 74 20 01, 068 584 40 11, 099 142 03 82 або 102.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про Михаїла і Новий рік

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл наголосив на культурній своєрідності українців та закликав відроджувати українські традиції, свята, обряди. Згадуючи Новий рік, митрополит Михаїл зазначив, що давні слов’яни відзначали його у весняне рівнодення – 20–21 березня.

«Все це події, пов’язані з весною, з новим періодом життя, посіванням пшениці тієї самої», – пояснив він.  

Під впливом різних культур початок року давно відзначається 1 січня. Проте нині, додає архієрей, нам прищеплюють і китайський Новий рік, і безліч інших свят.

«Тепер в нас стає важливо, чи ти народився в рік скорпіона, чи настає рік бика, чи миші якоїсь... Але ми втратили своє, українське, яке було від самого початку, і до християнського періоду було пошановане, і після було пошановане», – зауважив він.

Митрополит Михаїл закликав відроджувати українські традиції, свята, обряди. Але водночас треба цікавитися й культурою інших народів.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про смертельну ДТП

У неділю,14 листопада, на проспекті Василя Мойсея у Луцьку, біля спорткомплексу Sport Life, легковик Mazda збив на тротуарі Олега Ведмеденка – єпископа Волинського і Галицького Української апостольської православної церкви. Від отриманих травм 60-річний чоловік помер у лікарні, хоч лікарі й боролися за його життя до останнього.

За кермом «мазди» перебував 23-річний лучанин. Водій пройшов освідування у медзакладі  щодо керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Результат – 1,21 проміле, що у шість разів перевищує максимальну припустиму норму. Його затримали.

Інші важливі та цікаві новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів