Поділитись:

Як їхати на кільці біля історичного: луцькі патрульні дали роз'яснення (відео)

Середа, 17 листопада 2021, 17:35
Як їхати на кільці біля історичного: луцькі патрульні дали роз'яснення (відео)

Користувачі соцмереж оприлюднили відео з реєстратора від 16 листопада, відзняте на кільці біля історичного факультету ВНУ у Луцьку. На кадрах – суперечлива, на думку автора, ситуація на дорозі.

У пресслужбі патрульної поліції прокоментували відео та пояснили, хто з водіїв має рацію.

Як зазначили у пресслужбі патрульної поліції, відповідно до Правил дорожнього руху, а саме п.1.3, учасники дорожнього руху зобов’язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.

Водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі. Також водій мусить не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.

У поліції нагадують, що маневрування – це початок руху, перестроювання транспортного засобу в русі з однієї смуги на іншу.

Відповідно до п. 10.1 ПДР перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

Відповідно до п. 10.3 ПДР у разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.

Відповідно до п. 10.5 ПДР виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкоду транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку праворуч.

На вказаній ділянці дороги також присутня розмітка 1.18, яка показує дозволені напрямки руху по смугах.

«Оскільки у вказаному випадку на перехресті з круговим рухом, а саме виїзд на проспект Перемоги може здійснюватися з будь-якої смуги, обидва водії здійснюють виконання повороту без порушення ПДР. Однак, перед виконанням повороту, водій білого автомобіля повинен переконатися у тому, що не створить перешкоду водієві сірого автомобіля та в тому, що сірий автомобіль не продовжує далі рух по колу», – коментують випадок у поліції.

Тому у поліції рекомендують здійснювати виїзд на перехресті з круговим рухом з крайніх зовнішніх смуг. Звичайно, у тому разі, якщо немає знаків чи розмітки, що забороняють це робити або вказують на інші пріоритети руху.

Нагадаємо, що зранку 17 листопада в селі Козин Луцького району вантажівка влетіла в електроопору та знищила її. За попередньою інформацією, через дорожньо-транспортну пригоду село повністю знеструмило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів