Поділитись:

Форсаж і «свічка» у небі Волині: епічний прохід винищувача на малій висоті (відео)

Субота, 20 листопада 2021, 10:28
Форсаж і «свічка» у небі Волині: епічний прохід винищувача на малій висоті (відео)

Волинські авіалюбителі поділилися відеозаписом екстремального проходу винищувача МіГ-29 на фоні заходу сонця прохід на малій висоті.

Відео, яке зняв відомий київський льотчик і авіаблогер Віктор Михайлов, опублікували у фейсбук-спільноті «Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ».

«Захід сонця не на Луцькому військовому аеродромі, а на аеродромі Мирне в колишньому Горохівському районі, який сьогодні є новою базою Луцького Аероклубу "Крила Волині" та аероклубу "Volyn Falcons Aviation".
Але елемент Луцького військового аеродрому на даному відео все одно присутній! Адже наші рідні Севастопольсько-Волинські соколи зі складу 204-ї Севастопольська БрТА ім. Покришкіна, яка на ньому дислокується, іноді залітають у гості до своїх колег з малої авіації», – йдеться у публікації. 

На відео легкий фронтовий винищувач МіГ-29 робить на фоні заходу сонця проходить на малій висоті та високій швидкості над злітно-посадковою смугою аеродрому Мирне з увімкненням режиму повного форсажу двигунів і майже вертикальним набором висоти (так званою «свічкою»).

Довідково:
Режим повного форсажу – це надзвичайний режим роботи авіаційного турбореактивного двигуна, при якому у спеціальну форсажну камеру згоряння, яка розташована за основною камерою згоряння та турбіною, подається додаткове пальне, яке при згоранні додає витоку робочих газів із сопла двигуна додаткову швидкість, що, своєю чергою, призводить до різкого збільшення тяги двигуна. Цей режим використовують, коли льотчику треба швидко збільшити швидкість чи висоту польоту літака або його положення у просторі, наприклад, при зльоті, подоланні звукового бар'єра при виході на надзвукову швидкість польоту або при інтенсивному маневруванні під час виконання фігур складного та вищого пілотажу, а також під час ближнього високоманеврового повітряного бою. Ввімкнення цього режиму роботи двигуна супроводжується появою ефектного факела полум'я довжиною декілька метрів, який виходить із сопла двигуна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 лютого 2024
14 лютого 2024
08 січня 2024
05 січня 2024
22 грудня 2023
21 серпня 2023
05 серпня 2023
04 серпня 2023
04 липня 2023