Поділитись:

Головне в Луцьку за вівторок, 24 листопада

Вівторок, 24 листопада 2020, 22:00
Головне в Луцьку за вівторок, 24 листопада

Інформаційне агентство "Конкурент" підготувало добірку найцікавіших та найважливіших новин у Луцьку за вівторок, 24 листопада 2020 року.

Про бюджетну кризу

Бюджетна криза наближається. Відповідні фінансові маркери виринають один за одним. Сьогодні аж дві "позитивні" новини. По-перше, Держказначейство зупинило фінансування усіх незахищених видатків з бюджету. Нагадаємо, що до захищених видатків належать:

  • оплата праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітну плату;
  • придбання медикаментів;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
  • обслуговування державного боргу
  • інші витрати.

До незахищених статей належать, зокрема ремонти доріг, будівництва шкіл, закупівля нового обладнання і таке інше. Деталі читаємо тут.

По-друге, Кабмін ще на рік відклав підвищення зарплат освітян. Кабінет Міністрів України ще на рік переніс реалізацію ухваленої в липні 2019 року постанови, якою було передбачене зростання зарплат вчителів на 20-70%

Хоча сьогодні ж очільник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет браво анонсував підвищення зарплат працівників бюджетної сфери, зокрема й освітян, з січня – на 20 %, а з липня – ще на 8,3 %.

Про Шанхай в Старому місті

На газоні поруч із зупинкою "Медичний коледж" у Луцьку вже давно нікого не дивує розмаїття вживаних речей. Тут можна знайти старий одяг, деталі до приладів, які вийшли з ладу, значки, пряжу, взуття, радянські ножиці-зайчики і навіть протигаз. Люди приходять сюди торгувати різним крамом вже декілька місяців. Продавці тут працюють із Луцька та із ближніх сіл. Така ситуація обурила одного з читачів ІА "Конкурент".

"Старе місто перетворюється в Шанхай", – каже Максим Пасічник. 

У департаменті муніципальної варти Луцької міської ради кажуть, що торгувати там заборонено. Вже у середу, 25 листопада два інспектори чергуватимуть на місці із 7:30 ранку. Штраф за торгівлю там складає від 350 до 810 гривень. Фотки "Луцького Шанхаю" тут.


Про коронавірусні недорозуміння

Львів’янка Ольга «застрягла» у Луцьку через COVID-19. Тут 23-річна дівчина навчається у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.  До Луцька приїхала у справах і не планувала лишатися у місті. Проте обставини склалися інакше.

Захворіла Ольга більше тижня тому. До цього мала тісний контакт з людиною, у якої був підтверджений коронавірус. Особливих симптомів не відчувала: невисока температура, яка не збивалася 8 днів, і втома. Аж раптом стан дівчини значно погіршився і вона почала задихатися.

Продовження історії від нашої Вікторії Вегери-Абрамович про те, як у Луцьку лікарка змушувала пацієнтку з підозрою на COVID укласти з нею договір, читайте тут.

Інші цікаві та важливі новини:

  1. П'яний поліцейський протаранив три автівки та влетів у дитячий майданчик (фото, відео)
  2. Зґвалтування 13-річної дівчини на Волині: в історії з'явилися нові деталі (відео)
  3. Лучанам дали по дві тисячі на поховання рідних
  4. У Луцьку на місці старих зупинок встановлять "розумні" (фото)
  5. У Луцькій міськраді звільнили Григорія Недопада

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ГОЛОВНІ НОВИНИ:

Надрукувати
мітки:
коментарів