Поділитись:

Очільник Міносвіти анонсував підвищення зарплат освітянам

Вівторок, 24 листопада 2020, 11:35
Очільник Міносвіти анонсував підвищення зарплат освітянам

На 2021 рік проєктом державного бюджету передбачено підвищення зарплат працівників бюджетної сфери, зокрема й освітян, з січня – на 20 %, а з липня – ще на 8,3 %. Тобто кошти на таке зростання на наступний рік передбачені.

Про це заявив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, – пишуть Українські Національні Новини. 

"Зарплати освітян зростатимуть, незважаючи на необґрунтовані рішення минулої влади та економічні труднощі через пандемію коронавірусу... У проекті держбюджету вказано, що посадові оклади працівників за Єдиною тарифною сіткою у 2021 році збільшуватимуться двічі: з 1 січня та з 1 липня. Отже, із січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, в тому числі галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%... Тобто, кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат на 2021 рік передбачені", – написав Шкарлет.

Так, він нагадав, що уряд схвалив і парламент у першому читанні вже розглянув проєкт Державного бюджету України на 2021 рік, яким передбачено на галузь освіти 173,8 млрд гривень. Це на 34 млрд грн більше, ніж цього року, додав Шкарлет і запевнив, що "це збалансований і фінансово забезпечений проєкт бюджету".

Також він нагадав, що із 1 вересня 2020 року посадові оклади всіх працівників бюджетної сфери, зокрема освітян, було підвищено на 5,8 %.

"Працюємо над тим, щоб знайти можливість додатково підвищувати рівень зарплат освітян", – додав очільник МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів