Поділитись:

У луцькій школі, яку «викинули» з Бюджету участі, таки замінять вікна

Вівторок, 24 листопада 2020, 09:01
У луцькій школі, яку «викинули» з Бюджету участі, таки замінять вікна

У школі №20 міста Луцька замінять старі вікна до кінця року.

Про це розповіла начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко. З її слів, на це передбачили 199 тисяч гривень, – інформує Суспільне. 

Замінити вікна батьки та дирекція школи планували з допомогою проєкту "Тепла і затишна школа" у конкурсі "Бюджет участі-2020". За результатами голосування лучан школа потрапила у число переможців і мала отримати з бюджету на реалізацію проєкту 250 тисяч гривень, але робоча група з питань бюджету зняла школу з конкурсу.

"Майже усі, з ким я говорю, усі обурені. Питання таке: що ми вирішуємо у нашому місті? Фактично – нічого. Якщо купка можновладців вирішує усе, то нащо робити той цирк з тими проєктами?" – каже батько одного із учнів школи Ігор Курило.

Суспільне поспілкувалося з батьками, які обурюються рішенню комісії, освітянами та представниками робочої групи бюджетної комісії.

Сергій Омельчук, заступник директора Департаменту економічної політики Луцької міськради, розповів: до робочої групи з питань бюджетування за участі громадськості звернувся активіст Юрій Галайда, який ініцюював зняття проєкту школи №20 з конкурсу і розповів про зауваження. Хоча на етапі допуску до конкурсу зауважень до проєктантів не мали.

Як розповів Суспільному юрист Олег Огородник, оскаржувати рішення органів місцевого самоврядування можна в адміністративному суді. говорить юрист Олег Огородник.

"Крапку у цій історії може ставити винятково суд", – каже він.

Батьки ж нині не готують позов до суду, автор проєкту – директор школи №20 Валентин Коляно – теж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів