Поділитись:

«Бог не допустив», – митрополит Михаїл прокоментував теракт у Луцьку

Понеділок, 27 липня 2020, 12:16

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликав вірян подякувати Господу за те, що зберіг людські життя під час інциденту в Луцьку.

Про це він сказав під час проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці, – повідомляє пресслужба Волинської єпархії. 

Михаїл зазначив, що саме Бог не допустив, аби «луцький терорист» убив когось чи зайшов до собору, як планував.

«Отже, Всевишній почув наші молитви», – наголосив він. 

На підтвердження митрополит нагадав слова зі Священного Писання: «коли не Господь береже місто, даремно пильнує сторожа» (Пс. 126:1).

«Це означає, що в нашому місті є праведники, зокрема, у цьому храмі. Творець любить наш край і не допустив тут статися лиху. Завдячуючи тим, хто завжди стоїть у церкві та щиро молиться, ми зберегли цей Божий дім і життя людей. Наша молитва почута Богом», – зазначив Михаїл. 

Владика закликає не говорити: «від мене нічого не залежить», а навпаки – ревно просити заступництва у Всевишнього та дякувати за кожен прожитий день. 

Нагадаємо: Максим Кривош (Плохой) заявив, що спершу хотів захопити собор, бо, «коли вчився у семінарії, побачив душевне бл*дство».

 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів. 

Максиму Кривошу, якого обвинувачують, зокрема, у захопленні заручників та скоєнні терористичного акту, обрали міру запобіжного заходу. Луцький міжрайонний суд 23 липня виніс ухвалу про арешт чоловіка до винесення вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО ЗАРУЧНИКІВ У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 грудня 2023
15:05
28 вересня 2023
11 червня 2023
10:23
12 квітня 2023
22 березня 2023
29 грудня 2022
06 грудня 2022
21:50
17 вересня 2022
12:33
28 липня 2022
22:47