Поділитись:

Тактична граната та силовик, перевдягнений у медика: розповіли деталі затримання луцького терориста

Середа, 22 липня 2020, 12:54
Тактична граната та силовик, перевдягнений у медика: розповіли деталі затримання луцького терориста

Граната, кинута під час штурму увечері, була тактичною необхідністю, а медик, який найпершим підійшов до терориста Максима Кривоша, насправді був переодягненим працівником СБУ.

Про це правоохоронці розповіли на брифінгу у середу, 22 липня.

Начальник управління СБУ у Волинській області Павло Данюков та очільник волинських поліцейських Юрій Крошко розкрили деякі деталі затримання терориста, який напередодні захопив автобус із заручниками у Луцьку.

"Повідомлення надійшло безпосередньо від зловмисника о 9:25. Зреагували, виїхали наряди поліції і керівники. Почали переговори в телефонному режимі.адже спілкуватися вживу чоловік не хотів. Він назвав нік, і ми зайшли на сторінку подивитися його вимоги. З'ясували одразу, що зловмисник має вогнепальну зброю, вибухові пристрої. Спочатку ми ввели поліцейську операцію "ЗАРУЧНИК" - задіяли близько 200 поліцейських. Налади допомогу колеги з Рівного. Були керівники центральних апаратів МВС і нацполіції", - розповів Юрій Крошко.

На питання, чому терорист просто вийшов з автобуса, і вже потім почався штурм, у службі безпеки пояснили, що переговорний процес залишився поза камерами, і тому після перегляду відео виникає багато запитань.

"Ви не бачили, як велися переговори. У нас були підозри, що в автобусі залишився вибуховий пристрій. Йому (терористу - ред.) давалися вказвіки підняти, опустити руки, повернутися. Перевіряли, чи немає пристроїв дистанційного керування вибухівкою", - пояснює Павло Данюков.

Про те, як автобус із пасажирами, попри звичний маршрут, опинився у центрі міста, правоохоронці поки не говорять. Кажуть, все встановить слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 лютого 2024
20:36
24 лютого 2022
23 листопада 2021
19:40
16 вересня 2021
14 лютого 2021
29 грудня 2020