Поділитись:

«Це надпотрібно», – головний патрульний Волині про відеоспостереження

Неділя, 12 липня 2020, 20:00

Оскільки Волинська область прикордонна і тут великий трафік, в області безпекове питання щодо дорожнього руху потребує поліпшення. Тут вже встановили на місцях, де були значні перевищення швидкості руху, камери TruCam. Втім подальше впровадження системи відеоспостереження надзвичайно потрібне для фіксації порушень та притягнення винних до відповідальності.

Про це 10 липня під час круглого столу, який організував Громадський Рух «СВІДОМІ», повідомив начальник управління патрульної поліції Волині Андрій Крутень.

Він зазначив, що основна причина дорожньо-транспортних пригод – це перевищення швидкості на дорогах. 50-кілометровий режим у місті дозволяє водію динамічно реагувати на зміну дорожньої обстановки. Тож автоматичне фіксування могло дисциплінувати водіїв.

«Це надпотрібно. Якщо ми зможемо врятувати одне життя, то не дарма це буде зроблено», – зауважив Андрій Крутень.

Вулиці Конякіна та проспект Відродження пропонує патрульна пілотними для встановлення камер. Окрім цього, є необхідність встановити спостереження, наприклад, на вулиці Набережній.

Віталій Ковальчук, начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Волинській області, розповів, що уже в області протягом останніх років волинська поліція має доступ до 350 камер спостереження. Це і приватні, і камери, які встановили муніципалітети. Він зазначив, що їх наявність допомагає правоохоронцям оперативно розслідувати злочини та порушення. Наприклад, завдяки камерам в Княгининівській ОТГ спеціалісти за 10 хвилин встановили авто, які мали причетність до стрілянини на Набережній.

Довідково:

Учасниками круглого столу стали:

  • Михайло Наход – співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», політолог, кандидат наук з державного управління.
  • Тарас Шкітер – директор ІА «КОНКУРЕНТ», Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ»
  • Валентин Хаймик – юрист, координатор проектів Громадянського Руху «СВІДОМІ».
  • Юлія Сиротинська – директор департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.
  • Віталій Ковальчук - начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Волинській області
  • Сергій Шараєвський – громадський діяч, режисер.
  • Андрій Крутень – начальник управління патрульної поліції м. Луцьк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
16 грудня 2023
16:08
06 грудня 2023
04 грудня 2023
10 листопада 2023
24 липня 2023
20 червня 2023
15 червня 2023
01 червня 2023