Поділитись:

Як працюватимуть «аналітичні мізки» та «очі» Луцька: Сиротинська розповіла про плани на ситуаційний центр (фото)

Субота, 11 липня 2020, 20:00

У місті вже є позитивний досвід забезпечення 55-го мікрорайону камерами відеофіксації. І цю практику планують посилити та розширити у Луцьку.

Про це 10 липня в рамках круглого столу, який організував Громадський Рух «СВІДОМІ», розповіла директор департаменту муніципальної варти Луцькради Юлія Сиротинська.

Вона зазначила, що в місті вже триває робота із впровадження системи відеофіксації у місті. Наприклад, в межах 55-го мікрорайону встановлені камери, які можуть розпізнавати знаки.

Окрім цього, зараз прокладене оптоволокно у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. А вже передбачені 4,3 млн грн з обласного бюджету хочуть виділити на встановлення камер на в’їзд-виїзд з міста з розпізнаванням номерних знаків. Також планується встановлення камери на найближчих світлофорах до в’їздів, аби зрозуміти, як авто рухалося.

Наступним етапом має стати встановлення камер на всіх кругових перехрестях камери. Є необхідність добудувати власне оптоволокно на вулицях Чернишевського, Володимирська та Львівська, аби система була захищеною.

У подальшому, зазначила Юлія Сиротинська, є ідея створити ситуаційний центр на базі Луцької міської ради. Володіти ним і забезпечувати його буде місто. Центр буде знаходитися у приміщенні будівлі департаменту мунварти. Тут знаходитиметься ситуаційний та кризовий центри та працюватимуть фахівці задля обслуговування за технічним та фізичним станом камер. А друга частина працівників центру – це когорта людей різних структурних підрозділів міста, аби швидко реагувати на ситуації в місті – тобто представники ДНС, швидкої, поліції тощо. Також там будуть працювати диспетчери для автоматичної фіксації порушень.

«Якщо ми купимо «аналітичні мізки» (тобто програмне забезпечення для камер, – К.), які підключимо до камер та прив’яжемо їх до ПДР, то зможемо автоматично фіксувати порушення», – зазначила Юлія Сиротинська.

Вона додала, що швидкість впровадження запланованого буде залежати від фінансування. Адже нині в час кризи фінанси суттєво знизилися.

Довідково:

Учасниками круглого столу стали:

  • Михайло Наход – співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», політолог, кандидат наук з державного управління;
  • Тарас Шкітер – директор ІА «Конкурент», співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ»;
  • Валентин Хаймик – юрист, координатор проєктів Громадянського Руху «СВІДОМІ»;
  • Юлія Сиротинська – директор департаменту муніципальної варти Луцької міської ради;
  • Віталій Ковальчук – начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Волинській області;
  • Сергій Шараєвський – громадський діяч, режисер;
  • Андрій Крутень – начальник управління патрульної поліції м. Луцьк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
16 грудня 2023
16:08
06 грудня 2023
04 травня 2023
27 квітня 2023
10 лютого 2023
16:15
28 грудня 2022
15 грудня 2022
17 листопада 2022
06 жовтня 2022
13:23