Поділитись:

Чому так довго і навіщо Зеленський записав відео: у МВС пояснили дії у Луцьку

Середа, 22 липня 2020, 11:45

Влада робила усе можливе, аби звільнення заручників закінчилося успішно. 

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "Сдінаку з "1+1". 

"Було дуже багато диванних експертів, які говорили, що треба негайно брати штурмом, щоби снайпер "зняв" терориста тощо. Але насправді не буває безпечнішої операції за переговори, тому це й була основна стратегія", – пояснив він. 

Коли правоохоронці встановили особу зловмисника, то переконалися, що найкращий метод роботи – перемовини. І ця тактика була успішною.

"Зараз точаться дискусії щодо того, чи варто було президенту йти на вимоги терориста, чи варто було записувати відео із закликами подивитися фільм "Земляни". Я можу сказати, що президент зробив усе правильно, адже найдорожче, що в нас є, –це життя людей. І будь-які інші дії могли призвести до неконтрольованої агресії. Ми знали, що в цієї людини є справжня зброя, він це демонстрував, стріляючи з вікон. Він ледь не вбив заступника глави Нацполіції Євгена Коваля: куля пройшла за 20 сантиметрів від його голови. Тому ризикувати не можна було", – зазначив Геращенко. 

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів