Поділитись:

СБУ розглядає події в Луцьку як теракт

Вівторок, 21 липня 2020, 18:28

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Про це "Конкуренту" повідомила прессекретар УСБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

За фактом захоплення у Луцьку 44-річним громадянином України рейсового автобуса «Краснилівка-Берестечко» слідчі Служби безпеки України розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  

Терорист ще є автором книги "Філософія злочинця", випущеної у 2014-му році. Тираж книги: 400 екземплярів, 560 сторінок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів