Поділитись:

Чоловіка, який у Полтаві тримав поліцейського в заручниках, досі не знайшли

П'ятниця, 24 липня 2020, 11:05
Чоловіка, який у Полтаві тримав поліцейського в заручниках, досі не знайшли

На Полтавщині продовжуються пошуки чоловіка, який погрожував гранатою у Полтаві й захопив у заручники начальника місцевого карного розшуку.

Про це повідомили у відділі комунікацій ГУНП у Полтавській області, – пишуть Українські Національні Новини. 

“Наразі пошукові заходи тривають на Полтавщині у Миргородському районі”, – зазначили у поліції.

Нагадаємо: у Полтаві 23 липня підозрюваний у викраденні авто, якого намагалися затримати правоохоронці, взяв у заручники поліцейського. Заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що зловмисник обміняв утримуваного працівника карного розшуку на начальника Управління кримінального розшуку ГУНП в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна, з яким він поїхав на наданому, відповідно до його вимог, автомобілі "Богдан".

Зловмисником, який узяв у заручники поліцейського і погрожував підірвати гранату у Полтаві, виявився 32-річний раніше судимий місцевий житель Роман Скрипник.

Згодом чоловік відпустив заручника і зник у лісопосадці у Решетилівському районі Полтавської області. Його розшукує поліція. 

До слова, 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів.  

Максиму Кривошу, якого обвинувачують, зокрема, у захопленні заручників та скоєнні терористичного акту, обрали міру запобіжного заходу. Луцький міжрайонний суд 23 липня виніс ухвалу про арешт чоловіка до винесення вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО ЗАРУЧНИКІВ У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА

Надрукувати
мітки:
коментарів