Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень

Неділя, 04 червня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

Про те, що проспект Волі у Луцьку буде перекритий ще два-три тижні 

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

Ремонт на центральному проспекті Луцька триватиме до середини червня

Очільник фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер поцікавився у міського голови, коли ж таки завершиться ремонт центральної вулиці міста, адже він створює багато незручностей містянам.

Міський голова повідомив, що зараз там тривають роботи з підйому зливових решіток, а згодом працівники почнуть укладати там другий шар асфальту. Орієнтовно, за словами голови Луцька, це займе десь два-три тижні.

Депутат Тарас Шкітер зауважив, що через обмеження руху автомобільного та громадського транспорту вулиця Коперника перетворилась на місце для паркування. Тому він запропонував очільнику міської ради заборонити паркування на тій ділянці. Йому повідомили, що вже знають про цю ситуацію та ведуть спільно з правоохоронцями роботу, аби розв'язати цю проблему.

Про те, що у Волинський обласний дитбудинок підкинули хлопчика

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

До Волинського дитбудинку молода жінка підкинула малюка. Жінка залишила дитину напризволяще на порозі закладу, а сама – пішла геть.Нині хлопчиком опікуються працівники будинку малюка.

Про те, що у Луцьку знову розпочалися перемовини щодо відновлення роботи дитячої залізниці

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

У Луцьку зараз ведуть перемовини з «Укрзалізницею» для того, аби взяти комплекс дитячої залізниці.

Очільник Департаменту економічної політики Борис Смаль повідомив, що Луцькрада зараз активно веде перемовини з «Укрзалізницею», щоб дитяча залізниця перейшла на баланс міста.

«Відновилися перемовини про передачу залізниці. Зараз ми її доукомлектовуємо ще двома вагонами. Потім вже буде ти мова про передачу дитячої залізниці на баланс міста», – каже директор.

Крім того, він зауважив, що поки важко говорити про якісь видатки на неї, поки вони тільки хочуть доукомплектувати її двома новими вагонами.

Про те, що у Луцьку хотіли «відрізати» Вишків від Ківерцівської 

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

У Луцьку хотіли віддати під забудову ділянку, через яку мешканці Вишкова могли виїхати на вулицю Ківерцівську, проте таке рішення не підтримали.

Про це йшлося під час сесії міськради у середу, 31 травня.

Депутатка від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій зауважила, що в разі позитивного рішення по цій земельній ділянці зникне можливість з’єднати провулок Дорожній з вулицею Авіаторів, а це перекриє жителям виїзд на вулицю Ківерцівську.

«Знаю, що мешканці Вишкова та прилеглих вулиць зверталися у міську раду, щоб цього не допустити. То ж хочу поцікавитися чи не варто було б провести перемовини з громадянином Токарчуком, аби все-таки була можливість у майбутньому з’єднати ці дві вулиці. Я вважаю, що таким чином ми суттєво покращили транспортну ситуацію у цьому мікрорайоні. Раніше там була дорога, проте з якихось причин вона забудована іншими підприємствами», – каже депутатка.

Депутати заслухали усі переваги та недоліки цього рішення і таки за нього не проголосували, лише один депутат підтримав цей проєкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів