Поділитись:

Він повернувся: лучани обурені неймовірним смородом у місті (відео)

Середа, 31 травня 2023, 19:50

Фото ілюстративне 

Лучани вкотре скаржаться на сморід в різних районах міста. Жахливий запах чують в центральній частині міста та на околицях. 

Відповідний допис в одній з місцевих фейсбук-спільнот опублікувала Наталія Стецюк, він викликав жваву дискусію серед лучан.

Аби з’ясувати, чому неприємний запах знову шириться містом журналісти телеканалу «Конкурент TV» звернулися за коментарем до керівниці відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак

«Якщо північно-західний вітер, то мешканці можуть одночасно практично по всій протяжності міста відчувати запах від каналізаційних очисних споруд, наших комунальних, тому що там зараз здійснюється навантаження мулу і вивезення його за межі міста для того, щоб можна було розпочати реконструкцію каналізаційних очисних споруд. Вона зараз фактично на початковій стадії, оголошено чи має бути оголошено про проведення нового тендеру на початок будівельних робіт по модернізації тих очисних споруд. Але там є мулові карти, які наповнені мулом за останніх років 20, які там накопичувався, який не вивозився щорічно», – повідомила Оксана Лисак.

За її словами, процес вивезення мулу не такий швидкий, як хотілося, адже його назбиралось багато. 

«Його 400 тисяч тонн. В рік утворення приблизно до 50 тисяч тонн, а його 400 тисяч. В цьому році мають вивести половину – 200 тисяч тонн.Але поки триває вивезення, навантаження на великотоннажні автомобілі, зрозуміло, що він перевертається, той запах активується, і через те ми його чуємо», – зазначила керівниця відділу екології Луцької міської ради.

Додала, що сморід йде не лише від комунальних споруд. Біля міста є ще одні очисні споруди, які не зареєстровані в громаді. 

«Другі очисні споруди знаходяться на півдні міста. Це виробничі очисні споруди Гнідавського цукрового заводу, які знаходяться в районі вулиці Львівської. Це вже не наша територія і не наша громада. Підприємство, яке здійснює туди викиди, зареєстровано не в нашій громаді, тобто впливу на них ми ніякого не маємо, як орган місцевого самоврядування», – сказала Оксана Лисак. 

Відомо, що мул з очисних споруд вивозять як добриво на сільськогосподарські угіддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів