Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 лютого

П'ятниця, 17 лютого 2023, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 17 лютого.

Про загиблих на війні волинян:

На околиці міста Бахмут Донецької області від отриманих поранень загинув 35-річний молодший сержант Віктор Сіжук з села Світязь.

 

Молодший сержант Віктор Сіжук служив командиром евакуаційного відділення взводу технічного обслуговування озброєння та військової техніки.

14 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на північно-східній околиці міста Бахмут Донецької області під час стрілецького бою та ворожого мінометного обстрілу отримав травми, несумісні з життям.

А в Харківській області внаслідок ворожого артобстрілу загинув 34-річний старший солдат Олександр Сидорук з міста Ківерці Луцького району.

 

Житель міста Ківерці Олександр Сидорук, 1988 року народження, був призваний на військову службу призваний 26 січня 2022 року. Будучи вірним військовій присязі, старший солдат Сидорук загинув 13 лютого 2023 року в результаті артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Гряниківка Харківська область.

Інформацію стосовно прощальної церемонії із загиблим захисником повідомлять згодом.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про автомобіль Audi, який протаранив тролейбус в Луцьку:

 

У Луцьку у четвер, 16 лютого, сталася дорожньо-транспортна пригода на шляхопроводі, що з'єднує проспекти Грушевського і Соборності у Луцьку: легковик Audi врізався у тролейбус, який стояв, не рухаючись, через відсутність електроенергії.

Патрульні з'ясували, що водій легковика був неуважний, не стежив за дорожньою обстановкою й не дотримався безпечної швидкості руху, щоб мати змогу контролювати рух свого автомобіля, в результаті чого здійснив наїзд на припаркований тролейбус.

В автопригоді ніхто не постраждав, транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень.

Про жінку, яку знайшли без свідомості у власній оселі:

 

У п'ятницю, 17 лютого, о 10:20, до Служби «101» зателефонувала мешканка вулиці Мечникова й попросила рятувальників допомогти. Жінка повідомила, що її 61-річна сусідка не виходить з дому й не відповідає на телефонні дзвінки.

На місце події прибули рятувальники аварійно-рятувальної частини міста Луцька. За допомогою шанцевого інструменту вони відчинили двері й виявили господиню у будинку. Фельдшер-рятувальник, який оглянув пенсіонерку, констатував, що жінка була живою, проте без ознак свідомості.

Відтак рятувальники транспортували її до карети «швидкої», яка також прибула за викликом.

Про пенсіонера-патріота з Шацька, який хотів вступити у «Гвардію наступу»:

 

У Шацьку патріотично налаштований пенсіонер 1949 року народження висловив бажання вступити у в одну з нових штурмових бригад «Гвардії наступу».

15 лютого в приміщенні відділу ЦНАПу Шацької селищної ради відбулася зустріч представників військових підрозділів з мешканцями Шацької громади, які виявили бажання долучитися до бригад. На захід завітали четверо добровольців: двоє мають намір записатися до бригади Нацполіції, один – до Нацгвардії.

Прийшов на зустріч і житель Шацька 1949 року народження.

«Чоловік був патріотично налаштований, демонстрував хорошу фізичну підготовку і просив записати його до війська, обіцяючи віддано служити українському народові. На жаль, через поважний вік добровольцю відмовили», – йдеться у дописі.

Про луцьких волонтерів, які збирають майже мільйон гривень на тепловізори:

 

Луцький волонтерський штаб «Ангар» розпочав новий збір коштів на тепловізори для воїнів Збройних сил України.

Керівниця волонтерського штабу «Ангар» Ольга Валянік наголошує, що тепловізор – необхідна річ для ефективного знищення рашистів, тож наші воїни дуже потребують цих приладів, аби ефективно знищувати рашистів без втрат серед своїх.

Військові попросили конкретні моделі тепловізорів. Як тільки прилади вдасться закупити, їх відправлять у найгарячіші точки фронту. 

Реквізити, на які треба надсилати гроші:

  • ПриватБанк: 4149 6293 1709 2898 (Призначення платежу: благодійна допомога);
  • Монобанк: 5375 4141 0849 3775.

Про те, чому для бізнесу важливий дозвіл на перетин кордону:

 

Перетин кордону і обмеження, пов'язані з тим, – це величезна проблема для волинського бізнесу. 

Так вважає виконавчий директор Волинського обласного об’єднання роботодавців Володимир Кривович. Під час круглого столу, організованого Громадянським Рухом «СВІДОМІ» у п'ятницю, 17 лютого він наголосив, що бізнес, який орієнтований на експорт, стикається зараз із неабиякими труднощами. 

Очільник фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькраді Тарас Шкітер нагадав, що наприкінці літа минулого року Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації розробили експериментальний проєкт «єВідрядження», мета якого – покращити мобільність бізнесу шляхом надання дозволу на короткострокове відрядження підприємців та їх працівників (не більше 10 осіб) за кордон до семи днів із внесенням застави 200 тисяч гривень. Механізм «єВідрядження» мав стати доступним користувачам через портал «Дія» з 1 вересня, однак уже в грудні уряд відмовився від цієї програми. 

Інші цікаві новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів