Поділитись:

Горохівська громада відсудила у луцького підприємства «Евода Трейд» 215 тисяч гривень

П'ятниця, 17 лютого 2023, 12:33
Горохівська громада відсудила у луцького підприємства «Евода Трейд» 215 тисяч гривень

Суд зобов'язав луцьке дочірнє підприємство «Евода Трейд» комунального підприємства «Луцькводоканал» повернути Горохівській міськраді 215 тисяч гривень за електричну енергію, якої фактично поставлено не було. 

Відповідне рішення прийняв Господарський суд Волинської області у четвер, 16 лютого. 

Управління освіти Горохівської міської ради звернулося до суду з позовом до дочірнього підприємства «Евода Трейд». Позивач заявляє, що луцьке підприємство необґрунтовано піднімало ціни на електроенергію протягом дії між ними договору про постачання електричної енергії. Договір був укладений 16 лютого 2021 року та передбачав постачання 448 290 кВт на годину на суму 743 713 гривень. 

Протягом дії договору у нього 12 разів вносили зміни, збільшуючи вартість електричної енергії.

У матеріалах суду зазначається, що укладенням додаткових угод «Евода трейд» необґрунтовано, без відповідної правової підстави збільшило ціну за електричну енергію як товар, що фактично призвело до незабезпечення потреб позивача електричною енергією в обсязі, визначеному договором та заявленому у тендерній документації. 

Управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров`я Горохівської міської ради просив суд визнати недійними низку додаткових угод про підвищення вартості послуги, та повернути 215 732 грн безпідставно сплачених коштів.

Суд визнав угоди недійсними, і ухвалив рішення стягнути ці гроші з дочірнього підприємства «Евода Трейд» Комунального підприємства «Луцькводоканал». Крім того, луцьке підприємство має сплатити 33 тисячі гривень судового збору. 

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Нагадаємо, раніше Дочірнє підприємство «Евода Трейд» Комунального підприємства «Луцькводоканал» боргувало київській компанії ТОВ «Енергостратегія» майже 8 мільйонів гривень. Київська компанія звернулася до суду щодо стягнення боргу. Зрештою, суд ухвалив стягнути борг із луцького підприємства.        

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів