Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 19 березня

П'ятниця, 19 березня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 19 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у п'ятницю, 19 березня, найбільше читав про:

Про запровадження е-квитка у приміських маршрутках 

У Луцьку громадський транспорт, який курсуватиме на приміських маршрутах, буде обладнаний системою електронної оплати проїзду, тобто розрахунок здійснюватиметься електронним квитком. Для цього напрацювали нові договори на перевезення та обслуговування систем електронної оплати проїзду. 

Про священника "московського патріархату", який не захотів причащати дітей, хрещених у Православній церкві України

Інцидент стався у селі Ветли Любешівського району. У волинянки виник конфлікт із священником місцевого храму, бо той відмовився причащати дітей, хрещених не у храмі Українсьої православної церкви (так званого московського патріархату), а в кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку (Православна церква України). Він сказав, що дітей бажано охрестити ще раз. У пресслужбі Волинської єпархії УПЦ (МП) назвали причили, з яких священнослужитель може відмовити у таїнствах.

Про волинських мільйонерів

За даними декларацій про майновий стан і доходи, наразі на Волині налічується 16 мільйонерів. Переважно це люди, які отримали в 2020 році вартісну спадщину. Кількість цьогорічних мільйонерів може зрости, адже деклараційна кампанія ще триває. 

Про підліткові самогубства

З початком року Україну сколихнула хвиля підліткових спроб суїциду. Діти в різних куточках країни публічно зводили рахунки з життям, вдаючись до передозування медпрепаратами. 

Психолог, доцент кафедри практичної та клінічної психології Антоній Мельник розповів про глибинні причини підліткових спроб самогубства, а також порадив, як у цьому випадку діяти дорослим.

Про те, як почуваються відомі волиняни після вакцинації від COVID-19

Луцькі депутати, журналісти та громадські діячі отримали щеплення залишковою дозою вакцини Covishield від AstraZeneca

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 19 березня

Олександр Козлюк, Лариса Андрійчук, Андрій Лучик, Тарас Шкітер, Іванна Рудишин, Михайло Наход, Ірина Новосад, Юрій Моклиця, Алла Надточій розповіли про реакції організму на вакцину. Основні – це: підвищена температура, головний біль, біль у місці уколу, слабкість, сонливість.

Ще задовго до старту старту вакцинації проти коронавірусу відбулося поширення фейків про вакцинацію, яке триває і досі. Тому у МОЗ навели найбільш поширені міфи та їх спростування.

Про поради луцького юриста

Правозахисник Валентин Хаймик відповів на юридичні запитання, що цікавили лучан та волинян. Зокрема, він розповів про те, чи можуть відрахувати з коледжу за борг за навчання; про повернення товарів в магазини; як зареєструвати громадську організацію; електронні права, пред'явлені поліцейським; утримання будинку та звільнення під час декрету. 

Про МАФи на проспекті Волі і "базар" на Київському майдані

Заслужений архітектор України Юрій Казмірук під час круглого столу з обговорення перспективи реконструкції проспекту, організованого Громадянським Рухом "СВІДОМІ", наголосив, що у проєкті реконструкції, який презентували 12 березня рівненські архітектори-урбаністи з майстерні архітектури та дизайну МOST, не йдеться про розміщення тимчасових МАФів. Згідно зі стандартами ДБН, на зупинці має бути максимум кіоск для продажу квитків. Решта споруд там не потрібні, переконаний архітектор. Крім того, часто вони встановлені з порушенням правил безпеки.

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 19 березня

Також під час круглого столу говорили про проблему паркування на проспекті Волі. Зі слів архітектора, вся парковка Волинської ОДА зайнята автомобілями мешканців будинку поруч. Більше того, там працює філіал авторинку. 

"Київський майдан – адміністративна площа – перетворилася у базар", – говорить архітектор. 

Про нового начальника ДБР на Волині

Начальником Волинського відділення Територіального управління ДБР призначили Сергія Єфремова. На Волині він людина не нова – у 2016-2018 роках він обіймав посаду заступника прокурора Волинської області. Призначений на нову посаду за результатами конкурсу та поданням конкурсної комісії ДБР.

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів