Поділитись:

Луцький архітектор пропонує прибрати з проспекту Волі тимчасові споруди (фото)

П'ятниця, 19 березня 2021, 16:08
Луцький архітектор пропонує прибрати з проспекту Волі тимчасові споруди (фото)

Схему розміщення тимчасових споруд на проспекті Волі у Луцьку необхідно узгодити з проектом реконструкції. 

Такого висновку дійшли під час круглого столу з обговорення перспективи реконструкції проспекту, організованого Громадянським Рухом "СВІДОМІ" у п'ятницю, 19 березня. 

Заслужений архітектор України Юрій Казмірук наголосив, що у проекті реконструкції, який презентували 12 березня рівненські архітектори-урбаністи з майстерні архітектури та дизайну МOST, не йдеться про розміщення тимчасових МАФів. 

"Ніхто не веде розмову про те, що робити із тимчасовими спорудами. А це торговий заклад, який теж має свою технологію роботи. Зверніть увагу, звідки відбувається загрузка-вигрузка товару. Із заїзної кишені, де зупиняється тролейбус, або з тротуару, де ходять люди. І постачальника товару не цікавлять проблеми міські, і незручності, які вони створюють пішоходам та водіям", – каже Юрій Казмірук. 

Луцький архітектор пропонує прибрати з проспекту Волі тимчасові споруди (фото)

За його словами, згідно зі стандартами ДБН, на зупинці має бути максимум кіоск для продажу квитків. Решта споруд там не потрібні, переконаний архітектор. Крім того, часто вони встановлені з порушенням правил безпеки. 

"Компексну схему розміщення тимчасових споруд треба якимось чином синхронізувати з проектом реконструкції проспекту. Я знаю, що там 50% об'єктів стоїть на газопроводах високого тиску і водогонах. Але якщо мова йде про інтереси мешканців міста, то кіоск – це другорядне. Оці гастрономи на тротуарах - це було породження часу. Вони свою місію виконали – спалахнули, посвітили, а тепер час забути про них", – підсумував Казмірук.

Луцький архітектор пропонує прибрати з проспекту Волі тимчасові споруди (фото)

Учасниками круглого столу були також депутат міської ради, співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер, депутат міської ради, співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход, ексзаступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, доцент кафедри архітектури та містобудування  Луцького НТУ Богдан Боярчук, старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького НТУ Павло Мазилюк,  директор автошколи "ГудОК" Богдан Романюк

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024