Поділитись:

Головне в Луцьку за п'ятницю, 20 листопада

П'ятниця, 20 листопада 2020, 21:00

Інформаційне агентство "Конкурент" підготувало добірку найцікавіших та найважливіших новин за п'ятницю, 20 листопада 2020 року.

Про самогубство Бузулука

З'явилися нові подробиці самогубства Романа Бузулука, якого підозрюють у смертельній аварії у Луцьку. Місцеві жителі розповіли, що першою його побачила жінка, яка вийшла перечепити коня. Покійний «сидів» у лісопосадці, спершись об купу листя, у нього в руках була рушниця. Також, кажуть жителі Головного, біля тіла лежала порожня пляшка «Hennessy», а сам Роман тиждень тому повідомляв родичам, що має намір вчинити самогубство. Більше тут.

Протести в психлікарні

Близько 20 працівників Волинської обласної психіатричної лікарні №1, яка розташована в с. Липини, вийшли на мітинг. Вони вимагають виплатити заборгованість щодо зарплат. Учасники акції призупиняють рух транспорту, кожні 5 хвилин йдучи по пішохідному переходу на вулиці Рівненській в Струмівці. Протестувальники нарікали, що із серпня цього року не отримують зарплату. Подробиці тут.

Натомість т.в.о. начальника управління охорони здоров’я Людмила Тимощук повідомила під час брифінгу, що проблеми із невиплатою заробітної плати працівникам Волинської обласної психіатричної лікарні склалися через неналежне укладання угод і їх обіцяють вирішити до кінця поточного року. Більше тут.

Про рекламу і безпеку

У Луцьку на пр. Василя Мойсея та пр. Перемоги підприємець встановив рекламні конструкції, що загрожують життю та здоров'ю перехожих і велосипедистів, яких тут за день налічується сотні. І серед них – діти. Там – металеві конструкції з гострими кутами на висоті з півтора метра, – наголосили в КП "Луцькреклама". Фотки тут.

Про коронавірус

У Луцькому геріатричному пансіонаті від коронавірусу померло четверо мешканців закладу. Всього у пансіонаті – 50 хворих: 39 підопічних та 11 працівників. Більшість лікується амбулаторно, двоє госпіталізовані. Четверо людей померло.

У Луцьку ще одна лабораторія почала робити аналізи на наявність антитіл до COVID-19. Це лабораторія КП «Волинське обласне територіальне медичне об‘єднання захисту материнства і дитинства». Обстеження методом ІФА на Ig М та Ig G до COVID-19 коштує 95 грн за кожний аналіз.

Про державний герб

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, повідомив про завершення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України та назвав переможця.

Проте українцям новий ескіз не припав до душі і соцмережі наповнилися мемами щодо цього. Меми тут.

Про красу волинської природи

До Шацького національного природного парку належить 23 озера. Одне з яких – озеро Закриннє. Воно вражає своєю формою. Відео дивимося тут.

Інші цікаві та важливі новини:

  1. У Луцьку водій маршрутки затис жінку дверима та протягнув її по дорозі
  2. Система автофіксації порушень ПДР почала штрафувати водіїв на єврономерах
  3. Львівські бізнесмени без штанів просять скасувати карантин вихідного дня (відео)
  4. У волинянина забрали два гектари землі, бо раніше йому вже давали ділянку
  5. Задушив поясом від халата: підозрюваного у вбивстві волинянки взяли під варту

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ГОЛОВНІ НОВИНИ:

Надрукувати
мітки:
коментарів