Поділитись:

Головне в Луцьку за середу, 11 листопада

Середа, 11 листопада 2020, 22:00
Головне в Луцьку за середу, 11 листопада

Інформаційне агентство "Конкурент" підготувало добірку найцікавіших та найважливіших новин за середу, 11 листопада 2020 року.

Про карантин вихідного дня

Сьогодні більшість новин так чи інакше були пов'язаними із карантином вихідного дня, який запровадив уряд.

Отож Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні загальний карантин з "локдауном вихідного дня". Обмеження попередньо триватимуть до 30 листопада. Починатимуться о 00:00 суботи і завершуватимуться о 00:00 понеділка.

У ці два дні до загальних обмежень додаються такі заборони:

  • закриваються бари, ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування, можлива тільки торгівля на виніс;
  • закриваються торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної діяльності;
  • закриваються заклади торговельного і побутового обслуговування населення, окрім закладів торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та медичними виробами, ветеринарними препаратами, де для цієї діяльності відведено мінімум 60 % площі;
  • продовжать свою діяльність заклади, які надають фінансові послуги та послуги з інкасації, поштові сервіси, заклади медичної та ветеринарної практики, автозаправки (окрім зон харчування), СТО;
  • закриваються заклади культури, окрім закладів з виробництва аудіо-візуальних творів з обмеженням доступу на місце зйомки;
  • закриваються спортзали і басейни.

Уряд ухвалив таке рішення попри те, що зранку по всій Україні ФОПи протестували проти каратнину вихідного дня. Понад тисячу лучан вийшли до стін Волинської ОДА, щоб висловити свою позицію.

Із вимогами протестувальників можна ознайомитися тут.

Потім протестуючі перемістилися під стіни Головного управління національної поліції у Волинській області. Де очільник ГУНП Юрій Крошко запевнив, що поліція незаконних вимог виконувати не буде.

Як це було, дивіться у репортажі Руслана Пилипчука тут.

Про вибори

Карантин вихідного дня ніяким чином не позначиться на повторному голосуванні, яке відбеться у неділю 15 листопада. За словами очільниці Луцької ТВК Марії Парфенюк, рішення уряду не позначиться на можливості лучан обрати у другому турі міського голову.

Про зорі

А Міла Роспопа розповідає про гурток з астрономії, який після майже півстолітньої перерви відновив свою роботу в обсерваторії луцького Центру науково-технічної творчості. Цікавий текст і фотки тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ГОЛОВНІ НОВИНИ:

Надрукувати
мітки:
коментарів