Поділитись:

Головне в Луцьку за вівторок, 10 листопада

Вівторок, 10 листопада 2020, 22:00
Головне в Луцьку за вівторок, 10 листопада

Інформаційне агентство "Конкурент" підготувало добірку найцікавіших та найважливіших новин за вівторок, 10 листопада 2020 року.

Про карантин і коронавірус

Луцькому коронавірусному шпиталю для роботи бракує 400 медиків. Про це розповіла директорка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич. Для повноцінної роботи тимчасового інфекційного госпіталю, що діятиме на базі Луцького пологового будинку, потрібно 508 медичних працівників. Нині ж сформовано шість медичних бригад, у яких сумарно є лише 100 працівників. Більше тут.

У Луцьку зайняті всі ліжка з доступом до кисню. В коронавірусному шпиталі Волинської обласної клінічної лікарні, що у Боголюбах, зайняті всі ліжка з доступом до кисню. Хворих, які потребують госпіталізації, просять або почекати кілька днів, або їхати в районні лікарні. Директор Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар визнає – ситуація з місцями напружена.

«Щоб ви розуміли, реанімація розрахована на 12 ліжок. Там лежить 8-9 людей. Але коли привозять пацієнта, я не можу його туди покласти, бо у наших відділеннях в будь-який момент комусь може стати гірше і його треба буде переводити в реанімацію», - пояснює очільник лікарні.

Подробиці тут.

У медичних закладах Луцька поки не скасували проведення планових операцій. Про це розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Луцька Віктор Глухманюк. Читаймо тут.

За останню добу на Волині зареєстровано 385 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужало за добу 476 осіб. Одинадцять випадків хвороби завершилися летально. Статистика тут.

Але є й гарні новини. Нова вакцина проти COVID-19 показала ефективність на понад 90%. Американсько-німецька вакцина, розроблена фармкомпаніями Pfizer та BioNTech, показала свою 90-відсоткову ефективність на третьому етапі клінічних випробувань. це лише початкові результати, які ще потребують додаткових досліджень, але це вже дає надію на створення дієвої та доступної вакцини. Оптимізму набираємося тут.

Про авто

ДТП у Луцьку: дорогу не поділили таксі і бус. У Луцьку  біля “Променя” зіткнулися таксі Opel Astra та червоний бус Opel Vivaro. Фото та відео тут.

Авто створюють затори на проспекті Василя Мойсея у Луцьку. Лучанин Сергій Шараєвський подав звернення до Луцької муніципальної варти, щоб вирішили питання з неправильним паркуванням по проспекту Мойсея в зоні дії знаку 3.34 "Зупинка заборонена" у Луцьку. Не будьмо паркохамами і читаймо новину тут.

Про навчання в школах

Тимчасових канікул у Луцьку не буде. Школи Луцька не припинятимуть навчального процесу в зв’язку з підготовкою до виборів. Водночас режим роботи загальноосвітніх закладів обласного центру дещо змінився. Як повідомила очільниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, у понеділок та п’ятницю, 13 та 16 листопада, луцькі школи припиняти освітнього процесу не будуть. Детальніше тут.

Про спорт

"Волинь" перемогла "Оболонь", забивши у доданий час. Завдяки цій перемозі та поразці рівненського "Вересу" у матчі з "Альянсом", "Волинь" вийшла на третю сходинку турнірної таблиці Першої ліги. Відео фантастичних голів дивимося тут.

Про сонячних хлопчиків

У Луцьку хлопець зі синдромом Дауна провів екскурсію у музеї. "Мені цікава вся історія України. Цікава битва під Берестечком. Я про неї розказую, бо вона – частина музейної експозиції", – впевнено говорить Богдан Кравчук. Його знають далеко за межами Луцька як першого в Україні студента із синдромом Дауна.  Продовження тут.

Про гроші

Це справді важливі новини, які більшості нецікаві. Але це про те, наскільки багатими ми будемо завтра. Наступного року в бюджеті України прогнозують діру в 18 мільярдів доларів. Як пише виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук, дірка цього року - 50-100 млрд гривень. Наступного року буде свій дефіцит десь так 270 млрд грн. Окрім цього, в запропонованому проєкті бюджету десь так на 50-100 млрд грн "оптимістичних" доходів. Іншими словами, якщо проблему поточного року перекинути на 2021 рік, то там може виявитися нестача ресурсів десь так на 500 млрд грн, а це приблизно $18 млрд. МВФ грошей не дасть. Так що закарбовуйте в пам'яті долар по 28 ну й читайте повністю інформацію тут.

І про красу

24-річна лучанка Єлизавета Радзивилюк перемогла на конкурсі краси "Королева Євразії". Єлизавета зізнається, що вперше взяла участь у міжнародному конкурсі, хоча перший почесний титул отримала ще в юному віці – в дитинстві стала міні-міс Волині.
Фотки луцької красуні тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ГОЛОВНІ НОВИНИ:

Надрукувати
мітки:
коментарів